Zkuste něco nového. Hranaté hodinky jsou trendem nadcházející sezóny

Michal Pindura 0 03.09.2017

Zkuste něco nového. Hranaté hodinky jsou trendem nadcházející sezóny

Léto se pomaličku chýlí ke konci a s ním, co nevidět, do zapomnění vyšumí všechno, co nám na čas prázdnin a vymodleného volna připravili módní designéři. Těm z vás, kterým neujde ani jediný fashion trend, nemusíme nic víc říkat. Dobře víte, že kde se jedna módní epizoda končí, začíná jiná – nová a vzrušující. A je to přesně tak. Zatímco letu kralovali pestré a uvolněné kousky, nadcházející podzim bude o něco uspořádanější a přímější. Nástup totiž hlásí vlna hratantých hodinek.

CALVIN KLEIN MARK K3R231L6 a K3R231C1

Hranaté hodinky jsou IN

Jak to celé vzniklo? Všechno to spískaly britské hodinářské značky. Už červnu se Olivia Burton, Henry London a Larsson & Jennings snažili přesvědčit tamní zákaznice, že mají překonat strach z neznáma a své kulaté hodinky by měli alespoň na pár měsíců vyměnit za modely se čtvercovými a obdélníkovými pouzdry. Tehdy jsme velmi nevěřili, že by se z nich mohl stát trend. Čtvercové hodinky jsme vždy vnímali jako ty, které jsou vedle kulatých modelů i přes osvěžení a neokoukanost, které přinášejí, odsouzeny k věčnému životu v menšině.

Stal se však přesný opak, zákaznice si je zamilovali a v obchodech se po nich jen tak zaprášilo. Obrovský zájem nakopl k navržení a výrobě vlastních hranatých hodinek i další značky. Calvin Klein, Esprit, Bering či Tissot – ti všichni podlehli jejich šarmu a originalitě. Dnes to už můžeme říci nahlas: podzim bude hranatý! Těšíte se?

ESPRIT VICKY SILVER ES108492001

Hranaté hodinky, ve stylu odvozeném od meziválečného hnutí art deco, dokáží energickým mladším holkám i elegantním zralejším ženám dopřát to, co jejich početnější kulatí sourozenci nikdy nebudou moci. Snoubí se v nich příjemný mix moderny, retro designu, všestranné nositelnosti a WOW faktoru, který pramení z jejich neobvyklého tvaru. Ozvláštnění volnočasových i slavnostnějších outfitů – dokonce i těch neprekypujúcich kreativitou, zvládnete díky těmto atributům bez nejmenšího zaváhání.

PIERRE CARDIN BELNEUF PC107212F11 a PC107212F10

Pokud je pověříte úkolem vyšperkování vašeho oblečení, efekt je zaručen. Je pouze na vás, zda upřednostníte totální hranatost, jakou v modelech Mark preferuje Calvin Klein nebo si vás více získají decentně zaoblené pravé úhly v hodinkách Esprit Vicky, případně Boccia Titanium 3186-02.

Při tvorbě nových kolekcí návrháři mysleli i na dámy, kterým záleží na hodnotných materiálech, drobných, avšak neméně důležitých detailech a stylotvorných záležitostech, jakými jsou safírové sklo, kožené řemínky se vzhledem luxusní krokodýlí kůže nebo hedvábně jemné řemínky kombinující přírodní kůži s textilem. Vyjmenované hodinářské perličky jsou dostupné v modelech Pierre Cardin Belneuf (dostupné ve více provedeních) a Tissot T-Trend T2 T090.310.37.381.00.

BERING 10426-367

O hranatých hodinkách se říká kdeco. Zatímco kdysi dávno se v souvislosti s nimi zmiňovali problémy při dosažení vyšších úrovní voděodolnosti, dnes je jim vytýkáno ne zrovna nejpohodlnější nošení. V obou případech jde o nepodložené mýty. V odolnosti vůči vodě i v komfortu nošení se současné kousky snadno vyrovnají kulatým modelům. Podívejte se například, jak se s hranami vyrovnaly atraktivní modro-zlaté hodinky Bering 10426-367. Zepředu sice vypadají ostře a rovně, ale při pohledu zboku zjistíte, že jejich zaoblené pouzdro krásně kopíruje tvar zápěstí.

Koukněte se na kompletní nabídku dámských hodinek s hranatými pouzdry a nechte se inspirovat trendem tohoto podzimu.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.