Zeppelin Princess of the Sky – i drahé šperky při nich blednou závistí

Michal Pindura 1 12.04.2017

Zeppelin Princess of the Sky - i drahé šperky při nich blednou závistí

Móda … co to je? A jaká je vlastně je? Ať módu nazveme jakkoli – podmanivá, inspirativní, udivující či okouzlující, na čelních místech v nekonečném seznamu přívlastků se i tak budou na výsluní vyhřívat dva z nich: neuchopitelná a především proměnlivá.

Móda je opravdu všelijaká, jen ne trvalá a stálá. Z velké pozdvižení trendů diktovaných fashion tvůrci se ujme jen pár, ale ty nás dokáží pobláznit tak, že jim okamžitě podlehneme. Které z nás by se to už nestalo? Teprve když kolem nás chodí všichni stejně „postižení“, a z trendu se stane masovky nehodná dalšího následování, ochotně přejdeme na něco nového, co má ten správný drive.

Dámské hodinky Zeppelin Princess of the Sky

Vše napsané platí i pro dámské hodinky. Jakoby to bylo teď, co jsme tu měli vlnu nádherných třpytivých modelů obsypaných zirkony nebo krystalků Swarovski. A hned nato jsme jejich zavrhli, protože nástup hlásili čisté, od příkras oproštěné kousky, případně fashion značkami masivní propagované smart hodinky, které kromě toho, že pro jsou každý outfit živou vodou a nositelem výrazu, vědí i věci, o jakých by se nám ještě včera ani nesnilo. Jako každá vlna, i tyto skončí. A co potom?

Pouzdro hodinek Zeppelin Princess of the Sky

Ne, nelekejte se, konec módního světa je v nedohlednu, žádná katastrofa se konat nebude. Co byste však řekli, kdybyste se ocitli mimo dosah těkavých trendů a přitom byste s nimi bezpečně drželi krok? Ano, jde to. Jen je třeba použít to správné zaklínadlo ???? Namísto otřepaná a v tomto případě nefunkčního abraka-dabra zkuste vyslovit Princes of the Sky. Tak se totiž jmenují exkluzivní (ne díky ceně) hodinky, které německá značka Zeppelin vytvořila při příležitosti své vlastní stoletého.

V designu unikátní dámské kolekce Princes of the Sky se snoubí odkazy na zlaté dvacátá léta minulého století s moderními detaily tak, aby ani na chvíli nepůsobily vyumělkovaně nebo naopak retro. Každá z trojice momentálně dostupných verzí je šperkem, na který se budete chtít neustále dívat. Jednak kvůli jednoduchosti a lesku jejich ocelového pouzdra s dámský vyváženým průměru 36 mm a jednak kvůli tomu, co se odehrává na jejich řezaného ciferníku chráněném minerálním sklíčkem.

Ciferník hodinek Zeppelin Princess of the Sky

V elegantním sevření tuctu broušených křišťálů Swarovski, usnadňujících orientaci v čase, najdete rozkvetlou louku s květinami rozmanitých tvarů a poletujícím motýlem. Gilošový motiv působí jako jemná, delikátní krajka na luxusních šatech – podle varianty buď černých nebo bílých. Kontrastním, medově zbarveným podkladem, díky kterému mohou vyřezané přírodou inspirované ornamenty vyniknout, není nic jiného, než obnažený mechanický strojek Citizen/Miyota 8N24. Tento strojek nepotřebuje pro svůj chod žádnou baterii. Stačí, že budete chodit, pohybovat rukou nebo tančit a hodinky budou pracovat, jak mají.

Zadní strana hodinek

Pro ty z vás, které mají vztah k technice a číslům, dodáme, že zotrvačka japonského skeletonizovaného kalibru kmitá na frekvenci 3 Hz (21600 v/h) a jeho pérovník je schopen uskladnit dostatek energie na 40 hodin činnosti pro případ, že byste hodinky složili na delší dobu ze zápěstí. Aby čísel nebylo málo, dodáme, že pouzdro, ve kterém je tříručičkový strojek uložen, je voděodolné do úrovně 50M. Vzhledem k typu hodinek je to hodnota nadmíru dostačující.

Každý ze tří variant modelu Princess od the Sky je doplněn měkoučkým koženým řemínkem, jehož zpracování na pohled i dotek připomíná hedvábí. I zásluhou nich jsou hodinky krásné lehké. 44 gramů nebudete na ruce cítit ani při dlouhodobém nošení.

Kolekce Zeppelin Princess of the Sky

Pokud o fashion modelech platí, že si můžete každou sezónu koupit jedny a ani tak nemáte zaručeno, že jejich design uspokojí i to nejpřísnější oko módní policie, s hodinkami Zeppelin Princess of the Sky bude sezónnost tím posledním, co budete sledovat. Kdo by ji i řešil, když má na ruce skvost, při kterém budou i drahé šperky blednout závistí?

Přidat komentář

Komentáře (1)

Ladislav Zadina Dobrý den, měl bych zájem o černé. Zeppelin 7461-2 Series Princess of the Sky