Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3 – kus stylové historie, která nabídne chronograf a budík

Michal Pindura 0 22.01.2017

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3 - kus štýlovej histórie, ktorá ponúkne chronograf a budík

Oslava stého výročí může mít mnoho podob. Jubilantovi se ze srdce zazpívá, sfoukne svíčky na dortu, přinejlepším se dostane do hlavních zpráv. A to vše ve velkém stylu, vždyť sto let je událost, kterou si třeba patřičně připomenout. Pokud by ale gratulant nebyl člověk, ale hodinářská značka, oslava kulatého významného jubilea by se sotva obešla bez hodinek, ve kterých by bylo oněch 100 let zhmotněním do něčeho výjimečného, ​​co by skutečně stálo za to.

Připomenutí sto let fenoménu jménem Zeppelin (ano, jsou to ty gigantické vzducholodě z první třetiny minulého století, které kralovaly obloze až do požáru superluxusního Hindenburgu v roce 1937) si nemohla vzít pod patronát jiná značka, jako ta, která oživila ducha průkopnických létajících strojů a pod jménem Zeppelin vyrábí působivé hodinky s nezaměnitelným retro designem a současnými parametry.

V jubilejní kolekci s příznačným názvem 100 YEARS ZEPPELIN se již několik let soustřeďují modely kombinující klasické elegantní prvky, jako jsou klenuté ciferníky a vypouklé minerální sklíčka s moderními akcenty. Všechny modely v této sérii ustojí tlak vody do úrovně 50M/5ATM a jsou vybaveny technicky vyspělými mechanickými nebo quartz strojky s funkcemi zahrnujícími chronograf, budík nebo velký datum.

S poslední várkou hodinek, kterou Zeppelin poprvé veřejně prezentoval na loňském Baselworldu a která se do obchodů dostala teprve nedávno, se v sérii 100 YEARS ZEPPELIN objevil jeden neobyčejný model s ojediněle řešeným osvětlením ciferníku a praktickými funkcemi.

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3

Pánský chronograf Zeppelin 8680-3 patří k malé hrstce hodinek, jejichž ciferník ve tmě záři i bez přítomnosti elektroluminiscenční technologie. Na první pohled byste to o něm určitě neřekli, ale nažloutlý, jakoby věkem zoxidovaný podklad historicky vypadajícího ciferníku s dvojicí registrů chronografu, subciferníkom budíku, tachymetrickou škálou po obvodu a ručičkami v „breguetovském“ stylu se díky štědré porci fluorescenční směsi Superluminova po setmění promění na zářící namodralou plochu, ze které odečtete čas a jiné údaje i během nejtemnější noci.

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3

Novinka s pouzdrem zhotoveným z vysoce leštěné ušlechtilé oceli 316L je správně pánský stavěná. Do průměru měří akurátních 42 mm, nad zápěstí bude vyčnívat o 11 mm a váží příjemných 76 gramů. K pohodlí nošení přispívá jemný řemínek z precizně opracovaného kordovánu, prošitý kontrastní bílou nití a zakončen ocelovou opasková přezkou.

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3, luminiscencia ciferníka

Něco o funkcích jsme již naznačili, tak přejděme rovnou k nim. Majitel těchto hodinek bude mít zásluhou švýcarského quartz strojku Ronda 51330.D (6 kamenů, přesnost + 20/-10 sekund za měsíc, baterie 395) k dispozici sekundový chronograf s kapacitou měření 12 hodin, který poskytuje kromě stopování času možnost jeho využití společně s tachymetrem na měření rychlosti (při známé ujeté vzdálenosti). Druhou, snad ještě vítanější funkcí je budík. Nastavení času buzení se provádí prostřednictvím níže uloženého bočního tlačítka, přičemž je možné nastavit přesnou minutu rozeznění alarmu. Poslední funkcí je datum, jehož apertura se nachází na čtvrté hodině.

Model Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3 máme skladem za skvělých 8890 korun. Než se však rozhodnete pro koupi, mějte na paměti, že v hodinkách Zeppelin nezískáte pouze bezduchý přístroj na měření času. Kupujete si odkaz na famózního konstruktéra, kus německých dějin a řemeslně dotažený nástroj, jehož atmosféra pramení z nevadnoucí slávy vzducholodí.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.