Z galerií přímo na vaše zápěstí. Představujeme vám limitované edice IRISIMO X ART

Michal Pindura 0 24.05.2021

Milujete umění? Pak určitě přesně víte, co je třeba dělat, pokud chcete vidět opravdu špičkové díla. Zajdete do galerie či muzea a strávíte tam několik hodin. Samozřejmě, protože umění nosíte hluboko v srdci, tuto cestu absolvuje ochotně a rádi. Dokonce i ze vstupního máte dobrý pocit, protože víte, že bude použito na péči o naše společné kulturní dědictví. Co byste však řekli na to, kdyby umění přišlo za vámi? Případně ještě lépe - co když byste toto umění mohli mít neustále u sebe a zároveň byste podpořili činnost galerií?

NOVÁ KOLEKCE IRISIMO X ART

Pokud se vám, stejně jako nám, tato myšlenka zdá jako skvělý nápad, rádi vám oznamujeme, že s příchodem kolekce IRISIMO X ART se idea stala realitou. Prostřednictvím fragmentů slavných obrazů a grafik zakomponovaných do designu hodinek hrdě vyjadřujeme svůj vztah k umění a poukazujeme tak na nadání a výjimečnou obrazotvornost vzácných lidí, které nadčasové malby se staly nedílnou součástí národního bohatství.

Přes přísně limitované edice se i vy můžete stát součástí atraktivního světa - takového, jak ho přes svou tvorbu vnímali epochální malíři. Každý model ze série IRISIMO X ART zdobí kromě fotorealistického potisku koženého řemínku i podpis autora daného díla na ciferníku a na dýnku. Navíc motiv použitý na řemínku naleznete v jeho zmenšeném, ale kompletním vyobrazení uvnitř balení spolu se stručným popisnými informacemi.

PREMIÉRA S MISTREM FULLOU

IRISIMO X FULLA Edition 2021

Na svém zápěstí můžete už dnes nosit fenomenálního Ľudovíta Fullu, jehož umění je obdivované celými generacemi laické i odborné veřejnosti. Právě jeho díla se staly motivem, který jsme po dlouhých úvahách zvolili pro úvodní dvě limitované, individuální číslované edice hodinek vyrobené v počtu 149 kusů. Již nyní sice v hlavách nosíme nápady na další obdobně koncipované hodinky, no dnešek patří jen a jen Ľudovítu Fullovi.

Z KAŽDÉHO PRODANÉHO KUSU HODINEK PODPOŘÍME ČÁSTKOU 10 €
ČINNOST GALERIE ĽUDOVÍTA FULLU V JEHO RODNÉM MĚSTĚ.


Juraj Bednár Juraj Bednár, CEO

Premiéra modelů s malbami mistra Fullu je pro nás symbolická, ale také zcela logická. Stejně jako Ľudovít Fulla jsme narození v Ružomberku, galerii na ulici Dušana Makovického jsme navštívili nesčetněkrát a k jeho tvorbě nás tedy kromě úcty váže i jiné, osobnější pouto. Navíc, vždy jsme si přáli najít způsob, jak propojit hodinky, jejichž prodeji se věnujeme více než patnáct let, a naši vášeň - umění. V těchto naoko nesouvisejících oblastech zájmu totiž vidíme jasnou paralelu, v níž je touha umělců zachytit do svých děl jedinečnost okamžiku stejně nekonečná, jako nekonečné je plynutí času.

Pokud jste připraveni na přenesení obrazů jednoho z nejuznávanějších slovenská malířů z pláten na řemínky hodinek, prosím, seznamte se s prvními modely ze série IRISIMO X FULLA a přes ně také s filozofií celé kolekce IRISIMO X ART.

IRISIMO X FULLA DÍVKA S MLÝNKEM 1972 IRLF01 LIMITED EDITION 149PCS

Jednoduché a zároveň jedinečné. Při návrhu těchto hodinek jsme se nechali inspirovat nepřehlédnutelnou olejomalbou s názvem Dívka s mlýnkem (1972). Figurální kompozice s motivem mladé ženy patří k Zvolen oblíbeným námětům a objevuje se v několika jeho dílech. Vychutnejte si mistrovství práce s barvami vytištěné na kožený řemínek a dopřejte si kvalitu v podobě pouzdra z leštěné ušlechtilé oceli a safírového sklíčka.

IRISIMO x FULLA DIEVČA S MLYNKOM 1972 IRLF01 LIMITED EDITION 149PCS

DATOVÁNÍE: 1972
MÍRY: výška 130.0 cm, šířka 90.0 cm
VÝTVARNÝ DRUH: malířství
ŽÁNR: figurální kompozice
MATERIÁL: plátno
TECHNIKA: olej
ZNAČENÍ: vpravo dole 1972
vlevo dole Fulla
INSTITUCE: Slovenská národní galerie, SNG
zdroj: www.webumenia.sk

Balenie hodiniek IRISIMO x FULLA DIEVČA S MLYNKOM 1972 IRLF01 LIMITED EDITION 149PCS

IRISIMO X FULLA FARMÁŘKA 1960 IRLF02 LIMITED EDITION 149PCS

Decentní, ale o to kontrastnější model. Na první pohled nenápadný kolorovaný linoryt, který se stal předlohou těchto hodinek, v sobě ukrývá lyriku někdejšího života na vesnici a připomíná, jaké nesmírně kulturní dědictví nám zanechali naši předkové. Originalitu Fullova rukopisu zachyceného v potisku řemínku doplňuje mistrů podpis na ciferníku. Za kvalitou umění v ničem nezaostává matně černé pouzdro z oceli 316L a odolné safírové sklíčko.

IRISIMO x FULLA SEDLIAČKA 1960 IRLF02 LIMITED EDITION 149PCS

DATOVÁNÍ: kolem roku 1960
MÍRY: výška 31.7 cm, šířka 22.5 cm
VÝTVARNÝ DRUH: grafika, volná
ŽÁNR: figurální kompozice
MATERIÁL: papír
TECHNIKA: linoryt, kolorování
ZNAČENÍ: vpravo dole Ľ. Fulla
INSTITUCE: Galerie Miloše Alexandra Bazovského, GBT
zdroj: www.webumenia.sk

Balenie hodiniek gIRISIMO x FULLA SEDLIAČKA 1960 IRLF02 LIMITED EDITION 149PCS

Věříme, že při nošení hodinek IRISIMO X ART si krásné věci a ještě hezčí emoce, které vyvolávají, získají Vaše srdce stejně, jak jsme jim při navrhování kolekcí podlehly my. I z tohoto důvodu jsme pyšní na náš závazek předat z každého prodaného kusu hodinek část sumy na podporu institucí, které se starají o to, aby se odkaz epochálních umělce zachoval i pro další generace.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.