V pelotonu hodinky Festina září. Obstojí i ve formálnějším prostředí?

Michal Pindura 0 19.08.2015

V pelotonu hodinky Festina září. Obstojí i ve formálnějším prostředí?Fenomén 102. ročníku Tour de France Peter Sagan zavěsil čtvrtý zelený dres do skříně ke třem předešlým. To znamená, že další vlna cyklistické horečky na minimálně do Vuelty nehrozí. Skoro by se zdálo, že na chvíli odzvonilo i reklamě na hodinky Festina. Pokud máte z televizních přenosů vryté do paměti, že Festina rovná se sportovní chronograf, pak opravdu bude klid. Španělská značka ale není žádný pokoutní výrobce hodinek, který by potřeby spotřebitele viděl jen prizmatem závodů Grand Tour.

Protože i my, fanoušci cyklistického císaře Petra II. (význam řadové číslovky snad netřeba objasňovat), jsme již svlékli narychlo koupenou repliku „maillot vert“ a po městě chodíme v běžném civilním outfitu, nezaškodí poohlédnout se po hodinkách reflektujících svým zjevem platné společenské regule. Najdou se mezi námi dokonce i tací, jejichž povolání vyžaduje formálnost těžšího kalibru, a ta, jak jistě uznáte, je v příkrém rozporu s tím, co se nosí k tílku a květovaným bermudám.

Oblekové hodinky Festina | irisimo.cz

Možná budete překvapeni, možná ne, ale v sféře elegantních oblekových hodinek se Festina cítí alespoň tak sebejistě jako při měření času pelotonu. Jen z novinek můžeme směle vyselektovat dvě desítky kousků, které snesou i přísnější oblekové kritéria. Už jsme o nich psali vícekrát, tak jen ve zkratce: oblekovky jsou decentní, designově střídmé hodinky, jejichž průměr pouze výjimečně přesáhne 40 – 41 milimetrů. Charakteristická pro ně je také malá tloušťka pouzdra.

Oblekové hodinky Festina | irisimo.cz

Další parametry nejsou rozhodující a Festina proto hodinky s pozitivním vztahem k manžetám a kořenité vůni kolínské nabízí v množství zpracování a barevných variant. Něco se však nemění a zůstává bez změny napříč celým výběrem. Tím něčím jsou ocelové pouzdra, minerální sklíčka a voděodolnost od 30 do 50M. Pokud bychom sestavovali seznam referenčních vlastnosti hodinek k formálnímu oblečení, počínali bychom si stejně jako Festina. Jediným místem, kde by se hodinářská firma se švýcarskými kořeny mohla více odvázat, jsou řemínky, respektive náramky. Ne že by kvalitní kůže a několik typů článkových náramků nestačily, to určíte ne, ale proti zpestření v podobě ocelového mesh, který si hojně osvojují mladé designové značky, by protestoval jen málokdo.

Prohlédli jste si všechny oblekové modely Festina, zatočila se vám z tolik množství hlava? Dejte si čas. Od pečlivého výběru se totiž odvíjí vztah, jaký si k jejich nošení vybudujete. Je to podobné jako s oblekem – pokud zanedbáte míry a materiál, nikdy se v něm nebudete cítit pohodlně.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.