TOP 9 nadčasových hodinek pro pravé dámy

Michal Pindura 0 28.05.2017

TOP 9 nadčasových hodinek pro pravé dámy

Nadčasovost sem, nadčasovost tam. Při listování lifestylovými časopisy se to nadčasovostí jen hemží. Nechceme kolegy novináře podrobovat kritice – na to se necítíme dostatečně oprávnení, ale častým používáním pro nás magického slova nadčasovost způsobili, že dnes už je každý druhý produkt a každý druhý outfit nositelem označení, které náleží pouze skutečným evergreenům či klasice přetrvávající léta letoucí.

Pokud nejste pravidelnými čtenáři našeho hodinářského blogu, můžeme vás ujistit, že to s nadčasovostí nepřeháníme. Naopak, chováme se k ní jako ke vzácnému šafránu, který si vychutnáte pouze tehdy, když se s ním zachází opatrně. Jen tak totiž dokážete ocenit její význam v charakteristice hodinek. A je úplně jedno, zda jde o pánské sportovní chronografy nebo stylové fashion kousky pro dámy.

Dnes uděláme malou výjimku. Avšak pouze proto, že každé z dámských hodinek, které si dnes představíme, jsou ztělesněním ženskosti, elegance, vytříbeného vkusu, ale především nadčasovosti. Nenajde se mezi nimi jediný model, jehož krása nebo funkčnost by byla ohraničena těkavými módními sezónami. Tyto hodinky mají na víc, jsou totiž nadčasové. U jedněch je to dáno jejich designem, u dalších strojkem a při jiných hraje hlavní roli každodenní, pro potřeby jejich budoucích majitelek orientovaná využitelnost.

Nechte se inspirovat nefalšovanou nadčasovostí:

MONDAINE A669.30305.11SBC

MONDAINE A669.30305.11SBC

Červená ručička ve tvaru lízátka je legenda. Pokud ji spatříte na některém vlakovém nádraží, předem víme, že jste se dostali do Švýcarska a užíváte si dochvilnost tamní veřejné dopravy. V těchto klasických hodinkách je doplněna energickým koženým řemínkem červené barvy a kvalitně zpracovaným pouzdrem z leštěné ušlechtilé oceli.

SKAGEN SKW2436

SKAGEN SKW2436

Co je malé, je hezké. A my dodáváme, co je jednoduché, to je ještě hezčí. Značka Skagen byla vždy vyznavačem čistoty designu a v modelu SKW2436 opět předvedla, že vzhledová střízlivost neznamená sterilnost. Zlatá povrchová úprava meshového náramku i pouzdra je nápaditě doplněna akcenty červené a žluté barvy na subciferníku sekund.

TISSOT COUTURIER T035.210.16.011.00

TISSOT COUTURIER T035.210.16.011.00

Bílá je věčná a když se k ní přidá jemný kožený řemínek připomínající kůži krokodýla, safírové sklíčko a užitečná voděodolnost 100M, můžete si začít užívat luxus modelu Tissot Couturier. Jsou lehce sportovně laděné, ale i pravé dámy občas potřebují dokázat, že výkony (pracovní, nákupní) se dají podávat i na vysokých podpatcích ????

CASIO COLLECTION LTP 1234L-1A

CASIO COLLECTION LTP 1234L-1A

Když může být nadčasová bílá, černá je jí dvojnásobňe. Neexistuje jiná barva, která má VIP permanentku do každé kolekce respektovaných návrhářů. V hodinkách Casio Collection se stala základem pro tradiční design, který se v malých obměnách vrací již několik desetiletí a stále má co nabídnout. Na denní nošení i na společenské události – tu všude se s lehkostí prosadí hranaté, ale přitom pěkně zaoblené pouzdro kontrastující s ciferníkem a páskem.

TIMEX EASY READER TW2R23900

TIMEX EASY READER TW2R23900

U těchto hodinek netkví nadčasovost v trendy kombinaci stříbrné se zlatou, ale v tom, jaké pohodlí dokáží své nositelce dopřát. Bílý ciferník je ukázkově čitelný, hodinky samy o sobě jsou předurčeny stát se součástí jakéhokoliv městského outfitu. Hlavní trumf je však jinde. Zatímco většina dámských modelů je v noci nepoužitelná, zde stačí „klepnout“ na korunku a ciferník odspodu zalije zelený svit technologie Indiglo. Šikovné a praktické, co říkáte?

CALVIN KLEIN BODY K4G23626

CALVIN KLEIN BODY K4G23626

Hodinky, nebo noblesní náramek? Efektní provedení a dokonalé propracování tohoto elegantního modelu vás okamžitě vyvede z průměrnosti. Noste své hodinky na zápěstí jako šperk a ustrážte si svůj čas v každé chvíli. Ohnivka, které tvoří náramek z ušlechtilé oceli, působí stylově a originálně.

DOXA CALEX 460.15.052.10

DOXA CALEX 460.15.052.10

Jaký by to byl žebříček TOP 9 hodinek nadčasových pro pravé dámy, kdyby v něm chyběly diamanty? Ve švýcarském modelu Doxa Calex dělá osm broušených diamantů garde římským číslicím v odstínu růžového zlata. Exkluzivitu hodinek podtrhuje delikátní vlnitý vzor v centrální zóně ciferníku a tvrdé safírové sklíčko.

DANIEL WELLINGTON 0601DW

DANIEL WELLINGTON 0601DW

Ať se to někomu líbí nebo ne, značka Daniel Wellington je navzdory nepříliš dlouhé historii kultem. Její hodinky jsou nadčasovost sama. Jsou jednoduché a zároveň nabízejí nekonečné možnosti přizpůsobení jejich vzhledu pomocí vyměnitelných textilních řemínků. Mohou být elegantní, nenápadné i provokativní. Záleží pouze od vaší nálady.

CERTINA DS PODIUM C025.207.36.038.00

CERTINA DS PODIUM C025.207.36.038.00

Riskneme to, ale vždyť risk je zisk, no ne? Věříme totiž, že pravým dámám nebude lhostejné, zda jejich hodinky mají, či nemají duši. V těchto Certinách tiká precizní mechanický strojek, který kromě toho, že vydává charakteristický šepot, jakého bateriové strojky nikdy nebudou schopny, je ukázkou dovednosti švýcarských hodinářů a řemesla, které je proslavilo po celém světě.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.