Vánoční manuál: TOP 5 sportovních hodinek pro aktivní muže

Michal Pindura 0 03.12.2017

TOP 5 sportovních hodinek pro aktivní muže

Nemusíte být fitness trenér ověšený nejmodernější monitorovací technikou, na to, abyste mohli měli jasně formulovat svou vánoční touhu po pořádných sportovních hodinkách. Zeptali jste se však sami sebe, co od sportovních hodinek očekáváte a jak by měly vlastně vypadat? V následujících řádcích se vám pokusíme dát odpověď na všechny podobné otázky.

Než se tak stane, je dobré si uvědomit, že tak, jako různé sportovní disciplíny se svými specifickými nároky vyžadují odpovědnou přípravu a jisté danosti od člověka, který se jim chce věnovat, i pro hodinky platí, že ne každé jsou navrženy tak, aby bez zaváhání zvládli každý sport, na který si pomyslíte.

Proč by univerzální sportovní hodinky měl vůbec někdo chuť vyrábět, když to není nutné? Je to už velmi, velmi dávno, co platilo, že jedny sportovní hodinky by měly obsáhnout svými parametry a funkcemi všechny sporty od šachů až po paragliding. Zapomeňte, doba se změnila. Klíčem k spokojenosti a k plnohodnotnému využití hodinek při sportování, je úzká specializace. Na vodní sporty poslouží jedny, na maratón druhé a lezení po horách zase další. Je to přirozené. Ani vy se přece nevyberete běhat do vrchu v potápěčských ploutvích, no ne?

Pokud jste si již stihli vymezit své nároky a víte, že při sportu, kterému holdujete, budete potřebovat tu či onu funkci nebo vlastnost, prohlédněte si náš výběr TOP 5 pánských sportovních hodinek, ve kterém jsme se snažili podchytit několik sportovních okruhů. Je dost možné, že se některém z nich najdete.

1. VODNÍ SPORTY – CASIO G-SHOCK GULFMASTER GWN 1000H-2A

VODNÍ SPORTY - CASIO G-SHOCK GULFMASTER GWN 1000H-2A

Tyto voděmilné hodinky vám poskytnou všechny odolnostní benefity, díky kterým si G-Shocky získali oblibu u milionů aktivních lidí na celém světě. To znamená, že je tak snadno neutopíte (vlastně, utopit je je téměř nemožné), vydrží silné otřesy a problémy jim nenadělají ani teploty v rozmezí -10 až +60 °C. Pro vodáky mají kromě atraktivního modrého pouzdra z houževnaté polyuretanové pryskyřice přichystanou odolnost vůči korozi, elektronický kompas a hlavně u moře využitelné grafy přílivu a odlivu. Sledovat vývoj stavu hladiny je možné i pomocí funkce zobrazení fází měsíce. S přípravami na přicházející bouři pomůže vestavěný barometrický senzor a o přesný čas se postará rádiová synchronizace. Samozřejmostí jsou funkce stopek, časovače, světového času a alarmu.

2. SILNIČNÍ ZÁVODY KAŽDÉHO DRUHU – CITIZEN PROMASTER JW0125-00E

SILNIČNÍ ZÁVODY KAŽDÉHO DRUHU - CITIZEN PROMASTER JW0125-00E

Jsou závody na silnicích váš život a podstatná je pro vás každá tisícina sekundy? Tyto solárně napájené hodinky do Citizenu jsou zásahem do černého. Jsou perfektně řemeslně zpracovány (Japonci jsou hračičkové k pohledání), vypadají dynamicky, stylově a tak trochu nebezpečně, ale hlavně je v jejich silách zaznamenat čas s nevídanou přesností. Na zápěstí závodníka jsou jako ušité i díky racingově perforovanému koženému řemínku s výrazným žlutým prošitím. V kokpitu závodního auta to není až tak důležité, ale hodit se vám může také voděodolnost až 200M/20ATM a na zahození není ani safírové sklo, předprogramovaný kalendář a pětiletá záruka.

3. ADRENALINOVÉ A STŘELECKÉ SPORTY – LUMINOX NAVY SEALS CHRONO 3081

ADRENALINOVÉ A STŘELECKÉ SPORTY - LUMINOX NAVY SEALS CHRONO 3081

Když jsou dobré příslušníkům jednotek Navy Seals, spolehněte se, že budou dobré i vám. Ve Švýcarsku vyrobené Luminoxy z kolekce Sea Series mají vše potřebné k tomu, abyste zůstali nezpozorovaný a zároveň jste měli vždy dokonalý přehled o čase. Jejich matné polykarbonátové pouzdro vyztužené uhlíkovými vlákny bezpečně ochrání strojek s funkcemi chronografu a datumu. Nenápadný „stealth“ vzhled podporuje i profilovaný plastový řemínek. Silnou zbraní během nočních misí je systém osvětlení LLT, který využívá trvalý svit tríciových ampulek s garantovanou intenzitou světla během 15 let.

4. BĚŽECKÉ A VYTRVALOSTNÍ SPORTY – POLAR FT7 SILVER

BĚŽECKÉ A VYTRVALOSTNÍ SPORTY - POLAR FT7 SILVER

Střídáte tréninkové jednotky bez ohledu na počasí, náladu či pracovní vytíženost? Máte v malíčku srdeční frekvenci, kdy nejlépe spalujete kalorie a nevynecháte ani jednu příležitost, abyste si odběhli svou dávku kilometrů? Svěřte se do rukou odborníkovi od Polaru. Model FT7 Silver vám díky hrudnímu pásu pohlídá puls, změří časy jednotlivých kol a na přehledném monochromatickém displeji vám také ukáže, kolik námahy máte ještě vynaložit, abyste vypotili i poslední zbytek o něco vydatnějšího oběda.

5. OUTDOOROVÉ SPORTY A TURISTIKA – TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.47.051.01

OUTDOOROVÉ SPORTY A TURISTIKA - TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.47.051.01

Tento okruh sportů je poměrně široký. Stejně široká je i funkční paleta dotykově ovládaných hodinek od Tissotu. Nevíme o žádných jiných konkurenčních modelech, které by umožňovali přepínat režimy lehkými dotyky na safírové sklíčko. Pro muže oženěné za přírodu a její krásy je k dispozici účinná kombinace dovedností na čele s kompasem, výškoměrem a barometrem. Jelikož z hor je to k nejbližšímu hodinářství daleko, inženýři švýcarské značky udělali vše pro to, abyste nikdy nepoznali, co je to vybitá baterie. Solární napájení se uspokojí i s mizerným osvětlením v kanceláři, ale na přímém slunci kdesi vysoko na alpských štítech vyrobí energii pro bezchybný chod hodinek za mnohem kratší dobu. Skvělé je, že na nošení těchto hodinek nemusíte mít výkon horského nosiče. Díky titanovému pouzdru jsou lehoučké a zároveň dostatečně odolné.

Všimli jste si? Univerzální sportovní hodinky neexistují. Neztrácejte čas honěním jednorožce a vyberte si model, který se hodí právě pro váš sport.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.