Tissot Chrono XL – kdyby velikost rozhodovala, dotáhnou to daleko

Michal Pindura 0 06.08.2017

Tissot Chrono XL - ak by veľkosť rozhodovala, dotiahnu to ďaleko

Z rychlosti, jakou ze skladu našeho obchodu mizí speciální edice, které Tissot vydává při příležitosti konání různých sportovních akcí, můžeme bez velké analýzy poptávky zcela jednoznačně vydedukovat, že jim u zákazníků jde karta. Časoměry s logem IIHF, Tour de France nebo Vuelty se u nás zdrží vždy jen několik hodin, nanejvýš den. Lepší důkaz o jejich žádanosti prostě neexistuje, a to i přesto, že v drtivé většině případů jde „pouze“ o zlehka upravené (většinou probarvené) modely ze stávajících kolekcí.

Tento rok by zůstaly věci ve starých kolejích, vše ale změnil 104. ročník nejslavnějších cyklistických závodů. Tissot si pro propagaci v rámci Tour de France připravil dva pánské modely. Avšak místo toho, aby sáhl po ověřených sériích, napnul svaly a ještě před startem akce odprezentoval duo hodinek ze zbrusu nových, naleštěných linií T-Race CyclingChrono XL.

Tissot Chrono XL, modely T116.617.11.047.00 a T116.617.11.057.00

O debutu první jmenované jsme vás už informovali a jelikož její temperamentnější „červená“ sestra věnována Vueltě nepřinesla kromě červené barvy nic převratného, naši pozornost jsme upřeli na druhou ze stále novotou vonících linií. Musíme se přiznat, že šestičlenná quartzová rodina jedněch z největších chronografů v sortimentu švýcarské značky, byla u nás zprvu ve stínu cyklistických T-Race-ů. Čím hlouběji se však s nimi seznamujeme a čím déle se na díváme, tím silnější je naše přesvědčení, že to s nimi Tissot dotáhne daleko.

Tissot Chrono XL T116.617.36.057.00 na zápästí

Důvodů, proč se tak podle nás stane je hned několik. Zaprvé, hodinky s podobným, pseudo leteckým designem Tissot až dosud vypouštěl. Za druhé, v době, kdy muži ochotně přijímají chronografy s větším průměrem, se může stát, že kompaktnější rozměry (které jinak nejsou na škodu) existujících sérií budou u jistého okruhu spotřebitelů kamenem úrazu a zároveň důvodem poohlédnout se po větších modelech u konkurence. To s 45 mm ocelovými pouzdry novinek (tloušťka 11 mm) nebude hrozit. A zatřetí, vzhledově je linie Chrono XL neutrální, schopná zaujmout sportovce i muže inklinující ke klasičtěji vyhlížejícím modelům. Navíc, šestice momentálně dostupných variant je dostatečně různorodá, a tedy i univerzálně použitelná.

Tissot Chrono XL, zľava modely T116.617.36.047.00, T116.617.36.057.00 a T116.617.36.097.00

S velikostí pouzdra voděodolného do plaveckých 100M je úzce propojena čitelnost ciferníku. Safírovým sklem kryté plochy by ze soutěže přehlednosti vyšly se vztyčenou hlavou. V závislosti na verzi se na modrém, černém nebo tmavě zeleném podkladu nachází čtveřice nadrozměrných arabských číslic, tři registry chronografu a stejný počet centrálních ručiček. Hodinové markery a ručičky typu lancette jsou samozřejmě ošetřené luminiscenční směsí.

Tissot Chrono XL T116.617.36.057.00

K dispozici jsou modely s elegantním, saténově broušenými ocelovými náramky a nezapomnělo se ani na tři vintage kousky s přírodně opracovanými koženými řemínky prošitými hrubou světlou nití. Právě tato provedení s naoko zoxidovaných orientačními znaky na ciferníku a pouzdrem ošetřeným matným černým, respektive antracitově šedým PVD mají naše největší sympatie. Dáno je to jejich vizuální příbuzností s našimi oblíbenými leteckými hodinkami. Jedním dechem dodáváme, že ve hře je také spárování s libovolným, 22 mm širokým textilním NATO popruhem, jak to ukazuje edice Chrono XL Tour de France.

Tissot Chrono XL T116.617.36.057.00, pohľad na ciferník

V odstavci, ve kterém jsme jmenovali silné stránky nových modelů, jsme se nezmínili o další – s rozumem nastavené ceně. Částka držící se blízko 9000 korun, za kterou se prodávají, by ovšem byla při nasazení analogicky vybavených mechanických kalibrů nedosažitelnou metou (minimálně, co se týče Tissotu). Pro lidi, kteří netrpí averzí vůči bateriím – a ti jsou zatím ve velké převaze – dopřeje Swiss Made strojek ETA G10.212 přesný chod v kombinaci s funkčním repertoárem tvořeným datumem a chronografem s režimy ADD a SPLIT. K pozitivům strojku z kategorie Fashionline patří i 38-měsíční výdrž 1,55 V baterie typu 394 (SR936SW).

Tissot Chrono XL T116.617.36.047.00 na zápästí

Zaujali vás? Seznamte se s modely Tissot Chrono XL v naší nabídce.

Zdroj: Tissot

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.