TIMBERLAND – skutečná legenda funkčnosti a stylu

Michal Pindura 1 04.06.2017

TIMBERLAND - skutečná legenda funkčnosti a stylu

Timbeeeeer! Přesně toto slovo křičeli, a možná i stále křičí američtí dřevorubci, když se k zemi poroučel strom, který právě pokáceli. Hlasitým pokřikem, obdobou našeho „varuuuj“, začínáme článek, ve kterém si řekneme něco o značce Timberland, její historii a samozřejmě o její hodinkách.

Story značky Timberland je zářným příkladem snu, jaký vám dokáže splnit pouze Amerika. Jak to u podobných příbězích bývá, i tento se začal nenápadně. Abychom byli konkrétní a ctili jsme si fakta, odehrálo se to v jednom bostonském v závodě na výrobu bot. V roce 1918 tu začínal kariéru příští zakladatel firmy Timberland Nathan Swartz. Ze stážisty – krejčovského učně se v průběhu let postupně vypracoval na spolumajitele a později majitele společnosti The Abington Shoe Company.

TIMBERLAND - skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Nejvýznamnější mezník značky Timberland (tehdy se tak ještě nevolala) je spojen s rokem 1960, kdy Nathan Swartz a jeho synové představili inovativní technologii vstřikované impregnace, která zajišťovala nepromokavost obuvi. O něco později, v roce 1973, byla na trh uvedena nepromokavá kožená bota s označením Timberland. Na základě popularity jejího názvu, se následně rodinná firma přejmenovala na The Timberland Company.

Potěšen narůstající přízní zákazníků Timberland expandoval do Evropy, kde se jeho první zastávkou stala Itálie. S usazením na starém kontinentu značce výrazně pomohlo milánské hnutí mladých lidí, tzv. Paninari. Vyznavači globalizovaného způsobu života a fast foodů z 80. let minulého století, jsou prakticky na všech dobových fotografiích zachyceni s kotníkovými koženými botami Timberland v typickém pískovém odstínu.

Pod ředitelských taktovkou Sidneyho Swartz se v následujících letech Timberland ubíral směrem, který více než kdykoliv předtím reflektoval životní styl veřejnosti. Do portfolia přibylo dámské oblečení, obuv pro děti a v průběhu 90. let na scénu nastoupily náramkové hodinky.

TIMBERLAND - skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Pro modely Timberland jsou charakteristické hodnoty, díky kterým zaznamenal jejich výrobce své největší úspěchy. Jsou to především univerzálnost, trvanlivost a funkčnost. Podobně jako slavné boty Timberland, i hodinky jsou schopny najít si uplatnění v členitém horském terénu i v rušných ulicích měst. Z našeho pohledu jim právě město a jeho energie svědčí nejvíce.

Nejsou to jen technické vlastnosti, mezi které počítáme hlavně plaveckou voděodolnost 100M/10 ATM, mohutné ocelové pouzdra a tvrzené minerální sklíčka, čímž se hodinky Timberland přibližují ikonické obuvi. Stejnou DNA je možné zpozorovat i v designu, ekologických materiálech a barvách. Prim hrají zemité tóny, na kožených páscích především odstíny hnědé a pískové barvy. Spjatost s přírodou dávají hodinky najevo také častým zakomponováním loga značky ve tvaru větveného stromu do podkladu ciferníků.

TIMBERLAND - skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Funkčnost hodinek Timberland vychází z kvalitních japonských quartz strojků. V nabídce jsou modely se třemi ručičkami (vždy s luminiscenčními ploškami), třemi ručičkami a datumovkou a chybět nesmí ani kusy s multifunkčním datem či užitečným chronografem. I zásluhou funkcí jsou hodinky Timberland připraveny uspokojit potřeby náročných spotřebitelů, kteří si zakládají na kvalitě a prvotřídním stylu.

O kvalitě produktů Timberland mnoho vypovídá skutečnost, že je kromě sportovců a cestovatelů ve volném čase nosí osobnosti v čele s rapperem Kenya Westem, hercem Tomem Cruisem nebo zpěvačkou Rihannou. Ti všichni se spoléhají na jejich originalitu a ležérnost, s nimiž dokáží pozvednout každý outfit.

Přidat komentář

Komentáře (1)

Viktor Cicko Dobrý deň. Dovulujeme si mať na vás jednu prosbu. radi by sme podporili značku a hodinky Timberland. Aj z tohoto dovodu vás chceme poziadat o povolenie uverejnit članok, ktorý máte tu: https://www.prohodinky.cz/blog/timberland-skutecna-legenda-funkcnosti-a-stylu Samozrejme uverejnime na webe aj zdroj a prelinkujeme na vašu stránku. Bolo by to možné , ďakujeme moc za odpoveď a informáciu. S pozdravom, Viktor Cicko Slovak Lines magazin /00421905624873/