Styl, který není pouze pozlátkem. Objevte novou dámskou kolekci Vostok Europe Undine

Michal Pindura 0 06.05.2018

VOSTOK-EUROPE UNDINE VK64/515A525

Michael Kors, Fossil, Festina … dámské hodinky od těchto světoznámých fashion značek nám každý den dělají úžasnou radost. Perfektně vypadají, ženám se mimořádně líbí a kdybyste věděli, jak skvěle se prodávají … Co bychom bez nich dělali? Hledat chybičky krásy na kouscích navržených špičkovými designéry je skoro stejné módní rouhání, jako kdybyste Christiana Louboutina podezřívali, že vzhled svých ikonických lodiček odněkud okopíroval. Nic podobného nemáme v plánu. Nebo žeby přece?

Přiznáváme se, když se k nám před časem dostali drby, že Vostok Europe chystá novou kolekci dámských quartz hodinek, nevěnovali jsme jim mnoho pozornosti. Mylně jsme se domnívali, že litevská značka, jejíž dělají dobré jméno hlavně robustní (opravdu extra robustní) pánské sportovní modely s rádioluminiscenčním osvětlením, bude chtít hodinkami určenými pro ženy jen narychlo zalepit díru ve svém sortimentu a nebude ji příliš trápit, že jim chybí jiskra. Asi si dokážete představit, jak velké bylo naše překvapení, když jsme poprvé uviděli novinky s mytologickým názvem Undine živě.

Stáli před námi designově excelentní kousky, které bychom si snadno spletli s luxusními švýcarskými modely Ulysse Nardin. Ani teď, když už jsme s nimi dokonale seznámeni, se nemůžeme ubránit pocitu, že jsme se dávno (a zda vůbec někdy) nesetkali s dámskými hodinkami, ve kterých by se podařilo spojit něžný, čistě ženský půvab se sportovními vlastnostmi, za jaké by se nestyděli ani ryze potápěčské modely. Pokoušeli se o to mnozí, včetně zmíněné manufaktury Ulysse Nardin, ale až teď tu máme přesvědčivý produkt hodný zápěstí žen, které se ani během sportování nechtějí vzdát své ženskosti a stylu.

Ocelové chronografy s rozměry pouzdra 39 × 13,5 mm byli pojmenovány podle tajuplných vodních bytostí, vil, které jsou na malbách zobrazovány jako éterické dlouhovlasé rusalky stojící v lesních jezírkách nebo vodopádech. Toto lyrické napojení hodinek na vodu není vůbec náhodné. Nové modely jsou připraveny posloužit nejen zkušeným plavkyním ale také potápěčkám. S voděodolností 200M/20ATM si mohou užívat pohyb na vodě i pod její hladinou skutečně bez omezení.

Vostok Europe Undine VK64/515A526

Se živlem vody má však každá ze šesti verzí společné víc, než jen úroveň voděodolnosti. Motiv rozčeřené hladiny je efektně zakomponován do podkladu ciferníku, kde byl vytvořen z jemné giloše a symboliku odkazů na vodní prostředí najdete i na profilovaných silikonových páscích. Pokud by se vám silikon nezdál jako vhodný materiál na běžné nošení, modely Undine si zamilujete. V jejich balení naleznete hned tři řemínky – jeden je již zmíněný silikonový, který využijete zejména při sportování. Zbývající dva jsou vyrobeny z pravé kůže, ale liší se způsobem zpracování. Zatímco řemínek s hladkým povrchem je více univerzální, varianta s hlubokým vzorem krokodýlí kůže se hodí i k elegantnějším outfitům. Na výměnu řemínků vám stačí vaše šikovné prsty – díky speciálnímu uchycení už nikdy nebudete odkázány na hodináře nebo vaše muže ????

Obrovskou změnou, kterou přinášejí novinky Undine do nabídky dámských hodinek Vostok Europe, jsou jejich barvy. Už to není jen bílá a černá, ale i noblesní zlatá, metalická modrá a romantická cyklámenová růžová. S barvou řemínků vždy ladí barva jednosměrně otočného okruží se zajímavou průhlednou „diver“ vložkou a pozadí dvojice kulatých terčíků, z nichž levý s vyznačenou minutovou stupnicí patří chronografu a pravý funkci indikátoru času v 24hodinovém formátu. Na symetricky navržených cifernících chráněných minerálními sklíčky K1 nechybí ani okénko praktické datumovky a těšit se můžete i z ručiček a aplikovaných indexů s naneseným fosforeskujícím nátěrem, díky kterým neztratíte přehled o čase ani za šera nebo v noci.

V balení hodiniek Vostok Europe Undine nájdete hneď tri remienky

Michael Kors, Fossil, Festina … jejich dámské hodinky jsou brilantní. Nyní však už i samy vidíte, že novinky Vostok Europe Undine jsou úplně jiná liga. Moderním ženám nabídnou mnohem víc, než jen blyštivé pozlátko. Neztratí se při extrémních sportech, jejich vyměnitelné řemínky vám nabídnou možnost volby mezi různými styly a vyniknout s nimi dokážete i v lepší společnosti. Přesvědčili jsme vás o jejich kvalitách?

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.