Romantické i tajemné. Představujeme vám nejkrásnější hodinky s perleťovými ciferníky

Michal Pindura 0 24.09.2017

Romantické i tajemné. Představujeme vám nejkrásnější hodinky s perleťovými ciferníky

Jaké jsme my ženy? Silné, průbojné, emancipované a temperamentní. Není oblast, ve které bychom se mužům při troše snažení nemohli vyrovnat, nebo je rovnou převýšit. Každá z nás má však dny, kdy chce být romantickou, jemnou, neodolatelně přitažlivou a přitom tajemnou bytostí. Co na tyto chvíle třeba?

CITIZEN ELEGANCE ECO DRIVE EM0331-52D
CITIZEN EM0331-52D
Kromě jedinečné osobnosti každé dívky či ženy, bez kterých by to opravdu nešlo, existují malé i větší finty, díky kterým se v nás dokáže probudit naše citlivější a smyslnější já. K navození správné nálady je několik zaručených receptů. My mezi ně řadíme příjemnou společnost, delikátní jídlo, nesčetněkrát shlédnuté romantické komedie a v neposlední řadě šikovně zvolené doplňky. Královnami mezi nimi jsou trendové hodinky s perleťovými ciferníky.

CALVIN KLEIN DELIGHT K1A2361F

STEJNÉ A PŘITOM VŽDY JINÉ

Na náramkových hodinkách je ciferník nejexponovanější částí, která v mnoha případech rozhoduje, zda se vám zalíbí nebo ne. Během dne se na něj podíváme tolikrát, že už pomalu ani nevnímáme, jak vypadá. Nač byste ho i studovali, když ho dokonale znáte? U modelů s perleťovým ciferníkem je to jiné. Barva jeho podkladu se mění podle toho, z jakého úhlu se na něj díváte a jak na něj dopadá světlo. Jinak ukáže ráno, jinak na přímé poledne a večer, kdy se rozsvítí různobarevné lampy, ani nemluvně. Výborné také je, že perleť si přímo žádá kombinování se zlatou i stříbrnou barvou.

TISSOT PINKY T048.210.16.116.00

PRAVÁ NEBO SYNTETICKÁ PERLEŤ?

Nezáleží na tom, zda je perleť pravá nebo syntetická, neopakovatelnou hru světla a duhových odstínů vám nabídnou obě. Pravá perleť je vyrobena (přesněji získaná) ze schránek mořských měkkýšů. Tvrdá krystalická perleťová vrstva tvoří jejich vnitřní výstelku, která během života chrání živočicha žijícího ve schránce. Hodinky s ciferníky z pravé perleti jsou pro náročnost zpracování (perleťové řezy mají často tloušťku pouze 0,2 mm) a vzácnost ústřice druhu Pteris Margaritifera, jejíž perleť se považuje za nejkrásnější a nejhodnotnější, obyčejně z kategorie luxusních a velmi drahých.

FESTINA MADEMOISELLE 16703/1

Právě nedostupnost pravé perleti vedla k hledání levnějších alternativ, které by se daly použít v špercích a hodinkách. V modelech z nižších cenových relací proto často setkáváme s ciferníky vyrobenými ze schránek hojněji se vyskytujících měkkýšů, případně z plastu věrně napodobujícího duhové efekty perleti. Pouhým okem si rozdíl ani nevšimnete. Navíc, jelikož jsou ciferníky od okolí odděleny minerálním nebo safírovým sklem, vůbec nevadí, že je tato forma syntetické perleti měkčí než její přírodní ekvivalent. Požitek z nošení budete mít naprosto stejný.

CASIO LTP 1282D-2A

PERLEŤ JAKO ZDROJ ENERGIE

Kromě toho, že jsou hodinky s perleťovými ciferníky žádané pro jejich skvělý vzhled a styl, perleť může pozitivně ovlivnit i na vaše zdraví. O perleti se již staletí traduje, že její energie má moc ochránit člověka, který ji nosí, před nebezpečím. Podle těchto legend dokáže perleť pohltit negativní vlivy a varovat před nimi změnou své barvy.

CERTINA DS PODIUM C025.210.22.118.00

Rádi byste nosily hodinky s perletí, ale žádný model v tomto článku vás nezaujal? Podívejte se na naši kompletní nabídku a vyberte si ty nejlepší pro vás.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.