Plánujete nákup hodinek? Dodržte těchto 5 rad a máte vyhráno

Michal Pindura 0 07.01.2018

Plánujete nákup hodiniek? Dodržte týchto 5 rád a máte vyhraté

Koupě hodinek je ta nejlehčí věc na světě. Ale jen pro toho, kdo přesně ví, co od nich očekává a jaké hodinky chce. Pro ostatní se může výběr a koupě hodinek změnit na malou pohromu. Jsou jich tisíce, každé z nich jsou jiné a vybrat si z nich pouze jedny je někdy téměř neřešitelná úloha.

Netřeba se však nechat odradit. Všechno se dá, když víte, jak na to. Ve skutečnosti stačí mít na paměti pět jednoduchých rad a máte vyhráno. Když se jimi budete řídit, naučíte se přemýšlet nad rámec samotného nákupu a sami sobě budete automaticky jako první klást tyto otázky:

– proč chci právě ten model a ne jiný?
– kde je budu nosit?
– což je pro mě na hodinkách důležité?

Abychom vám proces výběru usnadnili ještě více, sepsali jsme pro vás pět užitečných tipů, na co se soustředit před nákupem vašich nových hodinek. Pojďme na to.

5 RAD PŘED NÁKUPEM HODINEK

RADA 1

Hned na úvod nejzásadnější otázka – proč vlastně chcete hodinky? Dobře si zvažte, zda je kupujete proto, že potřebujete využívat některou z jejich funkcí, nebo jimi chcete pouze ukázat, že máte smysl pro módu. Budete je nosit často nebo jen příležitostně? Na každodenní nošení jsou vhodné designově neutrálnější hodinky, na společenské události jsou ideální elegantnější modely a úplně jiný typ hodinek si žádají sportovní aktivity. Přizpůsobit svůj výběr byste měli i v případě, že požadujete od hodinek, aby byly odolné, nebo tehdy, pokud máte malé děti ????

RADA 2

Určete si, co je pro vás prvořadé. Máte v plánu hodinkami ohromit a záleží vám, aby je vyrobila renomovaná značka? Měly by být vaše nové hodinky vzhledově čisté a minimalistické nebo si naopak přejete, aby byly co nejkomplikovanější? Podstatné je také, abyste si stanovili, nakolik „jdete“ po designu a zda je pro vás důležitější než to, co hodinky dokáží. Ne vždy totiž platí, že hodinky, které jsou špičkové z hlediska funkcí, jsou špičkové také co se týče vzhledu.

Výběr hodinek důkladně zvažte

RADA 3

Zužte svůj výběr pouze na ten typ (kategorii) hodinek, o který máte zájem. Máte zájem o hodinky k obleku a šatům? Zaměřte se na klasické analogové modely. Pokud se vyžíváte v sportech, máte širší pole působnosti zahrnující potápěčské, letecké a racingové hodinky. Sledujete módní trendy a inspirujete se blogmi? V tom případě ani nepřemýšlejte nad jinou kategorií hodinek jako fashion, pod nimiž jsou podepsáni slavní designéři.

RADA 4

Stanovte si pevný rozpočet a snažte se ho nepřekročit. To vám opět o něco zúží výběr a vy tak budete blíže k finálnímu rozhodnutí. Pamatujte, hodinky, které prodávají běžné hodinářství, nejsou investice. Už tím, že je vynesete v obchodu, ztrácejí na ceně. Také byste měli pochopit, že ať jsou hodinky jakkoli kvalitní, ať je cena bude jakkoli vysoká a o značku, která je vyrobila se lidé jdou potrhat, pokud vám nevyhovuje to, jak vypadají, neztrácejte s nimi čas. Hodinky, které se vám nelíbí stejně nebudete nosit a je škoda na ně utrácet peníze.

Cena hodinek není vždy směrodatná a ne vždy se ní dá řídit, obecně se však právě podle ceny dají hodinky rozdělit do čtyř základních hladin. Do 10000 korun jsou to klasické spotřebitelské hodinky, do 30000 korun seženete cenově dostupnou kvalitu, nad 30000 korun jste již v zlaté střední třídě a nad 300000 korun se již pohybujete v opravdovém luxusu.

RADA 5

Máte již seznam vytipovaných modelů? Gratulujeme. Oslavu však odložte až na dobu, kdy si vyberete seriózní obchod. Na tuto fázi si nechte klidně několik týdnů, nikam nespěchejte. Čtěte si recenze, ptejte se známých, zjišťujte si podrobnosti o jednotlivých firmách a e-shopech. Přestože je cena důležitá, nedejte pouze na ni. Ušetřené peníze jsou sice fajn, ale co vám budou platné, pokud vám obchodník po krátkém čase přestane zvedat telefon a nebudete mít u koho uplatnit záruku?

Internet nabízí množství způsobů, jak poznat odpovědného prodejce, který vám kromě hodinek poskytne i kvalifikovanou podporu a odpovědi na vaše otázky. Pokud na vás obchodník neudělal dojem, poděkujte mu a obraťte se na jiného.

5 UŽITEČNÝCH TIPŮ

TIP 1

Vyhněte se pokoutným prodejcům, tržnicím a na první pohled podezřelým obchodům. Můžete si být jisti, že takoví obchodníci nejsou adekvátně vyškoleni. Jejich znalosti o hodinkách jsou často zkreslené a rady, které vám dají, nemusí být správné.

Ověřte si serióznost prodejce, od kterého chcete hodinky koupit

TIP 2

Nekupujte unáhleně. Nechte se vést našimi pěti radami a garantujeme vám, že si své rozhodnutí nebudete nakonec vyčítat. Myslete na to, že hodinky jsou více, než jen pěkný doplněk na vašem zápěstí.

TIP 3

Pokud vám jde o to, abyste své hodinky nosili několik let, obloukem se vyhněte trendovým modelům. Trendy a módní vlny se mění jako na běžícím pásu a co je dnes in, zítra vypadá zastarale nebo dokonce směšně.

TIP 4

Všímejte si všechno podezřelé. Pokud je cena hodinek příliš nízká, měli byste zpozornět. Zvláště v online prostředí se ujistěte, že máte tu čest s autorizovaným prodejcem. Bez otálení si ptejte doklad od oficiálního distributora o tom, že hodinky dané značky může prodávat. Každý prodejce by vám ho měl vědět zpřístupnit k nahlédnutí.

TIP 5

Neváhejte klást otázky. Míst, kde vám na ně mohou dát odpověď je několik. Ptejte se na diskusních fórech, v kamenných prodejnách a nevynechejte ani všemocný Google. Tam všude se můžete dozvědět spoustu informací, které vám mohou pomoci zorientovat se ve světě hodinek.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.