Odstín růžového zlata zažívá renesanci. Nestůjte mimo zlatého trendu

Michal Pindura 0 26.04.2017

Odtieň ružového zlata zažíva renesanciu. Nestojte mimo zlatého trendu

Není všechno zlato, co se třpytí. A také není všechno skutečné růžové zlato, co je zlaté a růžové zároveň. Faktem ale je, že odstín růžového zlata zažívá v posledním době druhé mládí.

Růžové zlato se těšilo značné oblibě v osmnáctém století, později si jeho patos a noblesu pochvalovali milovníci luxusu v 20. letech minulého století. Dnes je jeho lákavý odstín opět v kurzu. Neznáme lepší způsob jeho zabudování do vašich šatníků a outfitů, jak nechat to na „rosegold“ hodinky.

Hodinky v odstínu růžového zlata jsou dostupné pro pány i dámy, přičemž výběr je opravdu pestrý – v nabídce je množství modelů, které jsou zlaté od ciferníku až po sponu náramku, a též takové, které tóny růžového zlata omezily pouze na pár drobných detailů. V dnešním blogu najdete ukázku toho nejlepšího, čím hodinářské značky, vedené tématem „Růžové zlato a jeho variace“, aktuálně disponují.

V závěru článku vám dáme i několik užitečných rad, jak se máte o hodinky se zlatou povrchovou úpravou starat, aby vám co nejdéle vydržely jako nové.

Zlaté dámské hodinky
Když už píšeme o zlatých hodinkách, bylo by chybou nezačít značkou Michael Kors. Ikonický newyorský designér růžové zlato zbožňuje a na jeho hodinkách to je vidět. Na zvýraznění jasu zlata používá stříbrné (leštěné ocelové) partie nebo broušené zirkony, které v obklopení zlaté barvy nabývají podmanivý narůžovělý nádech. Michael Kors růžové zlato často doplňuje syntetickou imitací želvoviny a v posledních kolekcích také přírodními polodrahokamy nebo barevnou umělou perletí. Hodinky tak získají emancipovaný výraz, se kterým se jejich majitelka neztratí v zasedačce ani v koktejlovém baru.

MICHAEL KORS MK6368, MICHAEL KORS MK5895
MICHAEL KORS MK6368
MICHAEL KORS MK5895

Horlivým zastáncem růžového zlata je také Festina. Bodejť by ne. K její španělskému temperamentu se hodí lépe snad už jen dramatická červená. Návrháři Festina nepřistupují k růžovému zlatu jako k něčemu, co by nebylo možné dále upravovat a rozvíjet. V kolekcích dámských hodinek tak najdete jemnější i sytější růžově zlaté modely, které se blíží až k odstínům mědi. Tak či onak, ženský šarm rozvinou do plné krásy ve zlomku vteřiny.

FESTINA MADEMOISELLE 16914/1 FESTINA MADEMOISELLE 16718/1
FESTINA MADEMOISELLE 16914/1
FESTINA MADEMOISELLE 16718/1

Dámy, kterým žluté zlato již neposkytuje takovou radost, jako kdysi, si jistě přijdou na své s hodinkami DKNY či Tommy Hilfiger. Designérské kousky typické jednoduššími liniemi jsou vhodné na denní i večerní nošení. Předurčeny jsou na roli partnera oblečení s výraznými barvami a složitými střihy. Růžové zlato v nich bude působit zcela nekonfliktně.

DKNY NY2486 TOMMY HILFIGER 1781697
DKNY NY2486
TOMMY HILFIGER 1781697

V počtu modelů v odstínu růžového zlata dominantní Esprit se nerozpakuje slučovat zlatou barvu s hravými motivy motýlů, hvězdiček nebo stylizovaných okvětních lístků. Vyčnívat z davu je s těmito hodinkami ta nejlehčí věc na světě. Ale pozor! Hodí se více mladším dívkám. Na zápěstí manažerek si představujeme zcela jiný typ doplňku.

Zlaté pánské hodinky
Růžové zlato není výsadou pouze dámských hodinek. Pokud by vám to někdo tvrdil, klidně se mu vysmějte. Argumentovat lze technicky špičkovými a přitom elegantními hodinkami Casio Edifice nebo majestátními časoměry Vostok Europe. Zdají se vám zženštilé? Nám ani náhodou!

Casio Edifice, Vostok Europe
CASIO EDIFICE EFR 510L-5A
VOSTOK-EUROPE YM26/565B294

Ocel povlakovaná vrstvou PVD v odstínu růžového zlata dodá mužskému zápěstí charisma a decentnost. Jak se to někdy stává, výjimky potvrzují pravidlo. Jednu z nich, růžovému zlatu dokonale podlamující pověst oblekové klasiky, najdete u značky Omax. Sportovní model AD0935RG je určen pro chlapy, kteří chtějí, aby jejich zápěstí a s ním i je samé nebylo možné přehlédnout za žádných okolností.
OMAX AD0935RGPro moderní gentlemany se smyslem pro kvalitu má rosegold odstín doslova a do písmene cenu zlata. Brilantně vynikne zejména na komfortních meshovými náramcích, ale pokud to sním nechcete přehnat, dejte na naše doporučení a sáhněte po hodinkách s nadčasovým koženým řemínkem. Právě kůže – speciálně hnědé barvy – vytváří s růžovým zlatem takovou nerozlučnou dvojici jako Francesco Totti s AS Řím.

Péče o hodinky v odstínu růžového zlata
Podobně jako u jakýchkoli hodinek, jejichž povrch je ošetřen vrstvou PVD, je nejdůležitějším bodem péče prevence. To znamená, že je nebudete vystavovat korozivním chemikáliím včetně laků na vlasy, parfémů či kolínských vod. Dobře uděláte, když při čištění hodinek nebudete používat příliš mnoho vody – stačí vlhký bavlněný hadřík, případně vatová tyčinka. Nikdy ne zubní kartáčky, a natož ne ty s tvrdými štětinami. Abyste hodinkám po důkladné očistě vrátili jejich původní lesk, otřete je suchým hadříkem z mikrovlákna. Uvidíte, že po této kúře budou vypadat tak, jako když jste je poprvé vytahovali z krabičky.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.