Novinky Doxa D-Light – půl království za méně zdobení a více kvality

Michal Pindura 0 27.11.2016

inky Doxa D-Light - půl království za méně zdobení a více kvality

Předpovídali jsme to, a zdá se, že jsme se nemýlili. V jednom z předešlých článcích jsme oprášili křišťálovou kouli módních trendů a vyčítali z ní, že tento podzim a zimu se mezi modely dámských hodinek budou jaksi častěji objevovat kousky, které více než třpytem broušených kamínků omámit ženské smysly sofistikovanou střídmostí a místy až „executive“ vzhledem.

Je zajímavé, jak do rozjetého vlaku decentní elegance naskočili po čistě fashion značkách typu Michael Kors a Fossil i švýcarští výrobci. Po modelech Tissot Everytime Desire, které si užili svou chvíli slávy na naší facebookové stránce, si dnes posvítíme na nesmrtelnou klasiku v podání tradiční hodinářské firmy s bohatou historií, která je však u nás trochu ve stínu jiných Swiss Made značek.

Doxa D-Light 173.15.011.01

Jak vypadá v našich očích klasika, která je imunní vůči střídání nálad módních tvůrců? Odpověď máme hned po ruce: jak novinky Doxa D-Light. Delikátní dámské hodinky z poslední kolekce značky založené v roce 1888 cílí svým designem na efekt – vůbec ne prvoplánový, jehož hlavními ingrediencemi jsou kvalita materiálů a perfektní zpracování. Čekal snad někdo od Švýcarů něco jiného?

Kvarteto modelů, které máme na skladě, je součástí desetičlenné série, která chce oslovit ty z nás, které se skvěle cítí v partnerových košilích a tričkách, ale zároveň vědí, že nedbalost by neměla zasáhnout každou složku oblečení. Když fashion magazíny před podzimem psali, že nejpestřejší roční období bude přát luxusu v jednodušším hávu, možná ani netušili, jak dokonale se Doxa D-Light trefí do jejich definic.

Doxa D-Light 173.15.021Y.02

Jsou to hodinky univerzálního designu a prvotřídních materiálů. Přestože pouzdro z nerezavějící ušlechtilé oceli (rozměry 32 × 7,1 mm) nepřekypuje zdobením, vysoký lesk na všech jeho plochách mu dodává punc noblesy. Podobně se můžeme vyjádřit o prošívaných páscích z jemné telecí kůže s embosovanou texturou kůže krokodýla. V závislosti na verzi jsou řemínky černé nebo čokoládově hnědé.
K ucelené jednoduchosti vzhledu novinek velkou měrou přispívají stříbřité, paprskové upravené ciferníky, jejichž fascinující ručičky tvaru „Dauphine“ korespondují barvou povrchové úpravy s tenoučkými přímými indexy a logem značky. Na výběr jsou odstíny žlutého nebo růžového zlata, případně rezervovanější stříbrné provedení.

Doxa D-Light 173.15.021R.01

O tom, že Doxa nemá na zřeteli pouze design, svědčí použití tvrdého safírové sklíčka. Můžete se spolehnout, že ani po dlouhé době nošení se na něm neobjeví rýhy čí škrábance. Neméně pozornosti se od inženýrů uprchlo quartz strojku. Chcete-li mít co nejméně starostí s vyměňováním baterie, kalibr Ronda Normtech 762 vás určitě potěší. Pokud mu dopřejete kvalitní knoflíkovou baterii, její životnost by neměla být mnohem menší než dlouhých deset let. K zahození není ani přesnost v toleranci -10/+20 sekund za měsíc.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.