Newyorský Fashion Week – gotika a vysoký lesk. Pustíte je i do svého outfitu?

Michal Pindura 0 09.03.2016

Newyorský Fashion Week - gotika a vysoký lesk. Pustíte je i do svého outfitu?

Newyorský Fashion Week skončil před třemi týdny. Vášně, které rozpoutaly módní designéři kreacemi z přehlídkových mol již stihli trochu vychladnout, názorům na ně se mezitím obrousily hrany, a tak nastal vhodný čas na spojení trendů z kolekcí podzim / zima 2016 s hodinkami.
Podle návrhářské špičky z kosmopolitního města, které nikdy nespí, bude závěr aktuálního roku poměrně různorodý. To, co by nám obvykle zahrálo do karet a při výběru stylově odpovídajících hodinek značně ulehčilo práci, tentokrát schválně budeme ignorovat. Proč? Odpověď na trestuhodné zahození šance na sestavení selekce hýřící barvami třeba hledat v modelech té skupiny designérů, kteří ve Velkém jablku vyrukovali s tvorbou opentleni subkulturou „goths“.
Temnota rozjasněná lesklými materiály. Tak by se dal ve zkratce charakterizovat směr novodobé, s módními novinkami sladěné gotiky. Stále se v ní objevují tmavé rtěnky, tmavé linky kolem očí a nadrozměrné velikosti, ale na podzim bude ještě radikálnější, prosycena kovovým leskem a extravagancí.

Rodarte + Vostok-Europe N1 Rocket YT57/2234167

Rodarte + Vostok-Europe N1 Rocket YT57/2234167

Názornou ukázkou, jak s gotikou zacházet, aby nebyla jen o černé a vážných výrazech, jsou modely kalifornské značky Rodarte. V kolekci, která byla oslavou deseti letech tvůrčí spolupráce sester Kate a Laury Mulleavy, se temný závoj stylu se zrodil na přelomu 70. a 80. let překvapivě spojuje s vintage a inspirací filmovými kostýmy. Samozřejmostí jsou a tmavobordové rtěnky a bledá pleť.

Marc Jacobs + Marc Jacobs Sally MJ1422

Marc Jacobs + Marc Jacobs Sally MJ1422

V dekadenci se během newyorského týdne módy nejvíce využívá provokatér Marc Jacobs, který si vyzkoušel, kam až může zajít – popové zpěvačce Lady Gaga. O dvě čísla větší kabát s pravou kožešinou doplnili jemné zelené akcenty a boty na kolosální platformě.

Alexander Wang + Calvin Klein Suspension K3323330

Alexander Wang + Calvin Klein Suspension K3323330

V metropoli východního pobřeží USA nechyběla ani krajka. V kolekcích Alexandra Wanga – ano, to je ten miláček zpěvaček Miley Cyrus, Rihanny a celé subkultury zvané „health goths“ – se černá krajka nacházela v tandemu s jednoduchými nápisy a motivy listů jisté známé rostliny.

Michael Kors + Michael Kors Darci MK3190

Michael Kors + Michael Kors Darci MK3190

O tom, co dokáže extrémní lesk, se v poslední době přesvědčujeme na každém kroku. Už dávno je v kurzu metalické líčení či oblečení s velkými lesklými plochami. Nezáleží na ročním období ani na příležitosti, látky, které odrážejí světlo, jsou prostě in. Své o tom ví i Michael Kors. Díky stříbrným materiálem s poutavou texturou dostali jeho klasické, výrazně ženské střihy vysoce současnou formu.

Tommy Hilfiger + Esprit Stacy Gold ES108322002

Tommy Hilfiger + Esprit Stacy Gold ES108322002

Lesk, ale už bez náznaků gotiky propadl i specialista na tematické prohlídky Tommy Hilfiger. Modelkami převlečený za šmrncovní námořnice dokázal, že navy styl nemusí být vždy jen o překládání modrých pásků bílými. Jinak řečeno, Tommy Hilfiger zboural představu, která námořnické outfity spojuje jedině s létem. Jak může vypadat „navy princezna“ v plné kráse odprezentovala Gigi Hadid ve večerních šatech posetými flitry.

foto: wwd/rex/shutterstock

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.