Nesedl vám vánoční dárek? Na jeho vrácení nebo výměnu máte u nás celý rok

Michal Pindura 0 01.01.2017

Nesedl vám vánoční dárek? Na jeho vrácení nebo výměnu máte u nás celý rok

I když se s tím neradi setkáváme, občas se to stává. Možná se to dokonce po těchto Vánocích týká i vás. O čem mluvíme? Přece o dárku, který u obdarovaného nevyvolal takové nadšení, jako by mohl a měl. Nebyl dost atraktivní, netrefil se do vkusu, nesedl… Důvodů může být nespočet. Už dávno však neplatí, že se darovanému koni nemá dívat na zuby. Pokud jste i vy dostali nebo darovali zboží, které má takovou nebo onakou mouchu, nebojte se ho vrátit prodejci.

Každý seriózní obchodník by se v tomto období měl mít s vámi smilování. Doznívající vánoční nálada ví obměkčit kdekoho. Pozor však na jeden detail. Zatímco firmám, které prodávají zboží prostřednictvím internetu ukládá zákon povinnost akceptovat vrácení zboží (odstoupení od smlouvy) do čtrnácti pracovních dnů, pokud jste zboží koupili v kamenné prodejně, může stát, že s vaším požadavkem nepochodíte. Pokud totiž prodejce výslovně neslíbil, že si vánoční dárek od vás veme zpět, nemáte možnost opřít se o žádný předpis, který by mu převzetí zboží a vrácení peněz přikázal.

V případě, že jste se u obchodníka dostali za první metu a on nemá problém nevhodný dar vzít zpět, připravte se, že budete potřebovat pokladní doklad. Ať už věříte na Ježíška nebo ne, o bloček si od něj určitě řekněte. Samozřejmostí je, že zboží, které vracíte, nesmí vykazovat známky opotřebení a neodborného zacházení, měl by mít všechny štítky a musí se k obchodníkovi dostat v originálním balení.

Prodloužená lhůta na vrácení a výměnu zboží

Dosud napsané řady jsou aplikovatelné na vrácení zboží obecně. Pokud patříte do početné skupiny lidí, kteří si pod stromečkem našli hodinky od nás, platí pro vás o něco velkorysejší pravidla. V první řadě, zákonem stanovenou lhůtu, během které můžete v rámci Zákona o ochraně spotřebitele při prodeji na dálku vrátit zboží, jsme prodloužili ze čtrnácti dnů na 12 měsíců. Pokud jste hodinky rozbalili, vyzkoušeli (podobně jako v kamenném obchodě) a z nějakého důvodu vám nevyhovují, na jejich vrácení máte u nás celý jeden rok.

Další bonusovou službou, kterou poskytujeme našim zákazníkům, a která má speciální v povánočním době své opodstatnění, je prodloužena lhůta pro výměnu zboží. Pokud jsou hodinky tím, co jste chtěli dostat, ale pod stromečkem jste nenašli váš vysněný model, vyměníme vám je za jiný z naší nabídky po dobu až 12 měsíců. Bez zbytečných otázek vám vyměníme každé hodinky, které nebyly používány, nošené, nevykazují známky opotřebení a doručíte nám je s kompletním dodaným příslušenstvím.

Podrobné informace o vrácení a výměně zboží zakoupeného v našem obchodě najdete v sekci VRÁCENÍ A VÝMĚNA.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.