Německá preciznost, klasický design a lákavé ceny … Značka ELYSEE nabízí ještě více

Michal Pindura 0 22.03.2017

Německá preciznost, klasický design a lákavé ceny ... Značka ELYSEE nabízí ještě více

11:3. I takto „sportovně“ se dá začít článek, ve kterém vám představíme novou značku v naší nabídce. Na první pohled nevyrovnané skóre vyjadřuje aktuální rozložení sil mezi švýcarskými SWISS MADE a německými MADE IN GERMANY značkami, které můžete koupit v našem obchodě. Faktem je, že Švýcaři jsou v segmentu hodinek nepřekonatelní. O tom nemůže být žádná diskuse. Na druhou stranu, tým německých značek získal v podobě jen nedávno přidané značky ELYSEE posilu, která by iv početní nevýhodě mohla zamíchat karty.

O značce
Elysee je německá hodinářská firma, jejíž historie sahá do roku 1920. Založena byla Jacquesem Beauforta nedaleko obce Le Bémon v kantonu Jura. Skutečný začátek rozvoje značky se ale datuje až do roku 1960, kdy se jejím novým působištěm stalo německé „zlaté město“ Pforzheim (pro lidi, co se zajímají o hodinky je toto město spojeno se společnostmi Laco či Archimede). Ani toto stahování však nebylo pro Elysee posledním. Na počátku 90. let se jejím novým domovem stává západoněmecký Düsseldorf.

Abychom si ujasnili, jak to celé vlastně bylo, důležité milníky jsme pro vás chronologicky a hlavně přehledně uspořádali:

1920
Hodinář Jacques Beaufort založil v malé švýcarské vesnici svou vlastní továrnu na hodinky pod názvem Elysee.

Zakladatel značky Elysee Jacques Beaufort

1960
Elysee se stěhuje do Pforzheimu, kde se zabývá převážně výrobou mechanických hodinek. Zde podniká i první kroky k expanzi na mezinárodní scénu.

1991
Ochrannou známku Elysee kupuje Reiner Seume. V pánských kolekcích se objevují prvky, které byly typické pro hodinky produkované v rozmezí 40. až 60. let minulého století.

2006
V rámci nové marketingové koncepce se stále více hodinek začíná vyrábět přímo v Německu.

2010
Do byznysu se zapojuje syn Reinera Seume Julian. Představena je série Competition Edition.

2011
Kompletní výroba se koncentruje düsseldorfské továrně. Všechny modely Elysee nesou na cifernících nápis MADE IN GERMANY.

O hodinkách
Teď, když už víme, jak se značka Elysee vyvíjela, řekneme si více o tom, co nás zajímá nejvíce – o hodinkách. V sídle značky na adrese Heerdter Lohweg 212 vzniká celá řada designově vytříbených modelů od sportovních chronografů, přes časoměrné s duálním časem, lunárními fázemi až po komplikované Tourbillon. Kromě pánských mechanických hodinek má Elysee v nabídce i quartz modely a na módu a styl orientované okouzlující dámské kousky.

Pánské hodinky Elysee Minos

Elysee si potrpí na precizní zpracování svých hodinek a podřizuje tomu vše, počínaje výrobními metodami ve vlastních dílnách až po postupy na sledování a ověřování kvality. Pouzdra a náramky hodinek zhotovuje výhradně z ušlechtilé oceli 316L a řemínky z jemné (opravdu jemné) a poddajné přírodní kůže. Podle charakteru hodinek volí designéři tvar a úpravu ručiček – mohou být přímé, lomené, modrey i luminiscenční. Sklíčka jsou buď minerální, minerální s vrchní safírovou vrstvou nebo safírové s antireflexním povlakem. Bez ohledu určení, funkce či napájení, v modelech Elysee vždy naleznete odkaz na odvěké tradice a s nimi spojený klasický design.

Zadní strana hodinek Elysee Momentum Automatic

Pro zabezpečeně prvotřídní kvality Elyssa používá ověřené švýcarské a japonské strojky. Z mechanických jsou to ve vyšších Executive sériích kalibry ETA Unitas a Valjoux 7750, z quartz strojků si místo v modelech značky zastávají švýcarské Ronda a japonské Citizen Miyota.

Luminiscence modelu Elysee Rally Timer

Pro fajnšmekry a má Elysee v nabídce speciální edice Graf Berghe Von Trips a Jochen Mass. Kolekce pojmenované podle legend motosportu zahrnují racingové chronografy, v nichž spotřebitel najde vášeň pro rychlost a smysl pro přesnost.

Dámské hodinky Elysee Maia

Dámské modely jsou z úplně jiného soudku. V jejich rozmanitých tvarech a barvách se snoubí klasický design s hravostí, romantičnosti a sem-tam i se sportovními detaily. V první řadě jsou to však vysoce dekorativní a vysoce kvalitní hodinky, jejichž jediným cílem je pozvednutí krásy ženy, která je nosí. Zárukou úspěchu jsou třpytivé broušené kamínky, keramické okruží a všudypřítomná, ale přitom s citem dávkované elegance.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.