Módní „battle“ o dámské zápěstí: Marc Jacobs Sally vs. Michael Kors Slim Runway

Michal Pindura 0 23.10.2016

Módny "battle" o dámske zápästia: Marc Jacobs Sally vs. Michael Kors Slim Runway

Soupeření v oblasti hodinek se v žádném případě netýká pouze pánských modelů po okraj napěchovanými funkcemi. S minimálně stejnou vervou se do boje o srdce a zápěstí zákazníků (v tomto případě zákaznic) dokáží do sebe pustit dámské módní hodinky. Létání jisker bude větší, pokud má jejich střet základ v rivalitu na přehlídkových molech. A to při dvojici Marc Jacobs Sally MJ1418Michael Kors Slim Runway MK2477 rozhodně má.

Už tak štiplavé příchuti něžného bratrovražedného fashion souboje dodává další grády skutečnost, že obě značky se při výrobě svých hodinek plně spoléhají na kapacity amerického Fossilu. I to je jedním z důvodů – samozřejmě vedle zařazení do kategorie módních doplňků – proč jsou si oba modely v mnohém podobné. Jistě, odlišují se značkou a velikostí pouzdra, ale při hledání rozdílů se kromě těchto atributů třeba obrátit výhradně na design a jeho odlišnosti. Není jich právě málo.

Marc Jacobs Sally MJ1418 a Michael Kors Slim Runway MK2477

Když jsme už začali s paralelami mezi oběma soky, dovedeme myšlenku do konce. Parametry, kterými se můžou oba duelanti shodně pochlubit jsou ocelové pouzdra s použitelnou voděodolností 50M/5ATM (vhodnou na povrchové plavání, sprchování atd.), Minerální sklíčka a prodloužené kožené řemínky ukončené opaskovou přezkou. Z tohoto pohledu jde o typických zástupců fashion enklávy, která výbavou neurazí, ale ani výrazně nenadchne. Jak to již při hodinkách respektujících aktuální módní trendy bývá, jejich síla je úplně někde jinde.

Marc Jacobs Sally MJ1418, zadná strana, řemínek

Návrhy obou modelů vyšli z ateliérů respektovaných designérů a je to na nich vidět. Jsou stylové, snadno rozšafné, ukázkově ženské, s atmosférou Mekky módy New Yorku. Při zkoumání, jaké postavení mají hodinky v hierarchii nastavené jejich tvůrci, přijdete na to, že zatímco u Michaela Korse jsou součástí jeho hýčkané signature linie, Marc Jacobs je sesunul do „nižší“ série Marc by Marc Jacobs. Na zpracování se však rozdílný status ve firemních žebříčcích nijak neprojevil.

Michael Kors Slim Runway MK2477, zadní strana, řemínek

Co si při přímém srovnání novinek uvědomíte jako první, jsou jejich rozměry. Přesněji to, že nejsou stejné. Zatímco Michael Kors Slim Runway se svým skoro až pánským 41 mm průměru zařadili do populární (nebylo tomu tak vždy) skupiny „boyfriend“ hodinek, což nemusí vyhovovat každé ženě, Marc Jacobs Sally dodržují zažité pravidla a se svými 38 mm se umístili na horní hranici průměrů, které lze považovat za čistě dámské. Z názvu novinky od staršího z designérů (je to Michael Kors) vyplývá, že si potrpí na štíhlost, čímž se snadno může vyrovnat s potenciálním handicapem daným její průměrem. S osmi milimetry tloušťky ocelových pouzder jsou si však oba soupeři kvit.

A na scénu nastupuje další disciplína – design. Jelikož jde o subjektivní oblast, vyhneme se velkým závěrem. Oba modely jdou svou vlastní cestou a na prohlášení, že je jedna lepší než druhá, nemáme kuráž. Slim Runway, ošetřené vrstvou PVD v barvě žlutého zlata, jsou designově přímější, s několika rovnými plochami a čistým ciferníkem s paprskovým podkladem. V tomto směru jsou větší klasikou a tomu odpovídá také centrální uložení lomených „dauphine“ ručiček.

Marc Jacobs Sally MJ1418, boční pohled

Protějšek Sally, povrchově upravený PVD v odstínu červeného zlata, je samá oblinka. Oblé je pouzdro, oblá je korunka s vloženým kabošonem a s křivek se nevymanili ani úchyty řemínku. Vrcholem snahy o romantičnost je ciferník s vylisovaným květinovým vzorem. Na střízlivost plné sady aplikovaných indexů hodinek od Michaela Korse dává zapomenout nápis MARC, který nahradil markery hodin od dvanáctky až po trojku. Snad jediným ostrůvkem jednoduchosti zde jsou ručičky, ale i ty vyčlenily malou sekundovku do samostatného pole.

Michael Kors Slim Runway MK2477, boční pohled

Půjčené z ciferníku vrací Michael Kors svému rivalovi řemínkem. Namísto hladké krémové kůže, s jakou přichází Marc Jacobs, dostal řemínek modelu Slim Runway dezén tvořen nepravidelnými „oblázky“. Nám tento dekor připomíná luxusní šagrén Galuchat, což je speciálně opracovaná kůže z ráje, ale každý si za něj může dosadit něco jiného.

Napsaného již bylo více než dost, na řadě je definitivní verdikt. A vítězem se stává… stává se jím každá žena, která se rozhodne pro jedny nebo druhé hodinky. Ale moment, ještě je tu cena. Michael Kors Slim Runway MK2477 229 EUR, Marc Jacobs Sally MJ1418 283 EUR. Už víte, kdo vyhrál? ????

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.