Magritte x Komono – jsou to hodinky, nebo surrealistická malba?

Michal Pindura 0 09.04.2017

Magritte x Komono - sú to hodinky, alebo surrealistická maľba?

O některých hodinkách se popsali stohy papíru, ale pohled na ně přesto nestojí za mnoho. O jiných hodinkách není třeba napsat ani slovo a vydržíte se na ně dívat dlouhé minuty se zatajeným dechem. Jedním na to stačí funkce, dalším drahé kameny a jsou i takové, při kterých si řeknete, že jste něco podobného ještě nikdy neviděli. Přesně to je případ nejnovější iniciativy značky KOMONO. Za vydatného přispění díl slavného surrealistického malíře Reného Magritta vznikla snová kolekce hodinek vhodná pro každého, kdo má v srdci a na zápěstí místo pro kvalitní umění.

René Magritte se narodil v roce 1898 v epicentru surrealismu: Belgickém království. Nebudeme vás zatěžovat charakteristikou jeho tvorby, na to se necítíme dostatečně povolání a, popravdě řečeno, není to ani podstatné. Z pohledu na obrazy, které René Magritte namaloval a také na hodinky Magritte x Komono, je více než zřejmé, že jde o balancování na hraně mezi realitou a iluzí a zapojování naoko obyčejných věcí do výjimečného kontextu.

Hodinky Komono Magritte

„René Magritte byl jednou z předních postav surrealismu 20. století.“

Řeč umění Reného Magritta je okamžitě rozpoznatelná. Nemusíte být erudovaný kunsthistorik, abyste na potištěných textilních páscích nových pánských, dámských nebo unisex modelů identifikovali muže v obleku, mystický hrad v Pyrenejích a další detaily ze známých grafik a maleb.

V propůjčení výjevů z děl Reného Magritta značkou Komono lze zpozorovat kus symboliky. Stejně jako jeden z nejvýznamnějších představitelů surrealismu, i Komono má své kořeny v zemi čokolády a stejně jako se on pohyboval na hranici skutečnosti a fikce, i Komono se pokouší o průnik vysokého umění, současné módy a designu.

Každý kus quartz hodinek Magritte x Komono nese kromě motivu vytištěného na textilním svršku řemínku (spodní část je kožená, velmi příjemná na dotek) i dva podpisy fenomenálního umělce. Jeden je reliéfní, vtlačen do koženého poutka řemínku; druhý byl vygravírovaný laserem do zadního víčka hodinek. Modely z nové kolekce jsou dodávány v stylovém kartonovém obalu s identickým potiskem, jaký najdete na hodinkách.

Chcete snít? Dívejte se a nepřestávejte …

KOMONO W2886

KOMONO W2883

KOMONO W2882

KOMONO W2884

KOMONO W2887

KOMONO W2885

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.