Luxus černé a zlaté nic nepřekoná. S těmito hodinkami zazáříte jako nikdy předtím

Michal Pindura 0 30.07.2017

Vzájemné kombinování barev není oblastí, v níž by se každý z nás cítil komfortně a suverénně. Hodí se k tomu odstínu více ten nebo henten? Nad podobnými úvahami muži pouze nedbale mávnou rukou. A ženy? Ty o nich dokáží vést sáhodlouhé debaty s ne vždy jednoznačným závěrům. Není třeba být však odborníkem na slovo vzatým, abyste věděli, že v eleganci a noblese sotva něco překoná kombinaci zlaté a černé.

Černá a zlatá spolu tvoří nerozlučnou dvojici až od dob starého Egypta a antického Říma. Faraóni a císaři se s oblibou obklopovaly honosnými zlatými dekoracemi a předměty, které ze všeho nejlépe vynikly na černém pozadí a tím naplno ukázali bohatství a postavení jejich majitele. Jinak tomu nebylo ani v pozdějších obdobích renesance a empíru.

Kontrast černé a zlaté je vysoce aktuální i dnes. Stačí zajít do nejbližší galerie nebo se prijímač kolem pečlivě naaranžovaných výkladů klenotnictví a rázem je vymalováno – zlatá a černá prostě patří k sobě. Pokud jim dovolíte setkat se spolu v náramkových hodinkách, garantujeme vám, že stejnou službu, jakou odváděli pro mocné krále a královny, prokáží i vám.

Černá a zlatá se v posledních kolekcích hodinářských značek vyskytují téměř tak často jako tomu bylo loni. Designéři od Calvina Kleina, Festiny až po Tissot se k luxusně působícímu duu, které má co nabídnout mužům i ženám, stavějí s vážností, která mu právem náleží. V pokračování článku najdete inspiraci v podobě pětice modelů, které se tématu „Magická černá a zářivá zlatá“ zhostili dle nás ze všech nejlépe.

PÁNSKÉ HODINKY

TISSOT LE LOCLE AUTOMATIC T006.408.36.057.00

Začneme skvostem, jehož barevné provedení plně reflektuje jeho vrcholové postavení. Automatický premiant od tradiční švýcarské značky vsadil na ocelové pouzdro upravené PVD vrstvou v odstínu růžového zlata. Jeho lesk tlumí černý ciferník s centrálními partiemi dekorovanými gilošovaným vzorem a černý kožený řemínek s texturou připomínající kůži krokodýla. Trojicí vkusně tvarovaných ručiček a datumovkou pohybuje mechanický kalibr ETA 2824/2 s přesností ověřenou zkušebním úřadům COSC.

FESTINA RETRO 16993/2

FESTINA RETRO 16993/2

O nic méně majestátnosti ukazuje oblekově laděný model značky Festina. Místo chronometrově přesného strojku má však jiné eso v rukávu – analogový multifunkční datum (všimněte si, jak Festina zachází s indikátorem dne v týdnu) a ukazatel času v 24hodinovém formátu. Aby nebylo vše pouze o funkcích, hodinky s pouzdrem v barvě žlutého zlata zaujmou úzkým okružím a originálně řešenými ručičkami s luminiscenčními ploškami.

DÁMSKE HODINKY

MICHAEL KORS SLIM RUNWAY MK2392

MICHAEL KORS SLIM RUNWAY MK2392

Můžeme ze seznamu, ve kterém je styl na předních příčkách, vynechat hodinky Michael Kors? Nemůžeme a ani tak neuděláme. Pokud od zlatých doplňků vyžadujete, aby se leskly na kilometr, jedna z variant modelu Slim Runway vám splní, co vám na očích uvidí. Užijete si odrážení světelných paprsků od zrcadlově leštěného pouzdra a stejně precizně vyleštěných velkých písmen MK na ciferníku. Kdyby se vám náhodou málilo, další epizódky hry se světlem vám připraví podklad ciferníku připomínající jemný třpytivý poprašek. Ještě že je tu decentní kožený řemínek, jehož černá barva drží zlatý jas na uzdě.

CALVIN KLEIN ADDICT K7W2M511

Zatímco dosud byla zlatá barva na hodinkách v menšině, kousek ze série Addict poměr sil otáčí. Hodinky švýcarské výroby jsou jednoduché a detailní zároveň. O ciferníku se toho hodně říci nedá – je minimalistický s přímými ručičkami pár zlatými nápisy a černým paprskovým podkladem. Zato náramek na kterém se organická oblost střídá s ostrými úhly je skutečnou pastvou pro smysly. Právě on činí z těchto hodinek přepychový klenot.

UNISEX HODINKY

KOMONO WINSTON BLACK ZIRCONIUM W2002

Belgická značka Komono se od svého vzniku v roce 2009 snaží nejen o podchycení, ale i o vytváření módních trendů. Ať se na to dá přes černou a zlatou, nebo přes ulítlé motivy surrealistické malby, vždy jsou výsledkem analogové hodinky, na nichž jde v první řadě o kontrasty – barev, stylů, případně materiálů. Přestože model Winston Black Zirconium W2002 svým názvem naznačuje, že by se na něm kdesi měly nacházet zirkony, nevěřte mu každé slovo. Na broušeném pouzdře s neobvykle umístěnou korunkou i na zlatém zalitém ciferníku byste po nich pátrali marně. Při troše fantazie je však můžete spatřit na černém koženém řemínku, do kterého jsou vlisované čtyřcípé hvězdy, symbolizující třpyt zirkonových kamínků.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.