LUMINOX RECON 8831.KM – ostřílený expert na navigaci v terénu

Michal Pindura 0 14.12.2016

LUMINOX RECON 8831.KM - ostřílený expert na navigaci v terénu

Některé hodinky jsou jako ženy – do vozu i do kočáru. Jsou to obvykle ty modely, kterým je vlastní jistá mnohočetnost a více či méně zdařilé míchání sportovních a elegantních detailů. V případě hodinek, které vám chceme představit dnes, si však vystačíme s vozem … buď obrněným, se silnou vrstvou bláta, nebo takovým, který, ať se děje cokoliv, vždy neomylně dorazí do cíle.

LUMINOX RECON 8831.KM

LUMINOX RECON 8831.KM, někdy uváděné s dodatečným označením NAV SPC (Navigation Specialist), sice nejsou horká novinka – představeny byly v roce 2013 – ale jeden z nejlépe (ne-li úplně nejlépe) vybavených časoměrů do terénu z kolekce Recon (série LAND) ani po třech letech neztratil nic ze svých outdoorových a orientačních schopností. Navržen byl za přispění bývalého poddůstojníka švýcarské armády, vojenského novináře a mezinárodně uznávaného experta na vymáhání práva Andreu Micheliho. A to už leccos naznačuje.

Jako intro k vlastnostem modelu RECON 8831.KM si můžeme říci pár slov o členech průzkumných týmů, kteří se nazývají specialisté na navigaci. Jejich úkolem v jednotce je hlídkování na vytyčené trase, dokud všichni – ideální živí a zdraví – nedosáhnou cíl. Pracovními nástroji navigačního specialisty jsou kromě vlastního zraku a smyslů mapa, kompas, případně GPS. Pokud by měli ve výbavě hodinky LUMINOX RECON 8831.KM nebo jeho sourozenec 8832.MI, kompas mohou klidně a bez následků nechat na základně.

Hodinky LUMINOX RECON 8831.KM

Tento model patří s rozměry svého pouzdra na dobře urostlou chlapskou ruku. 46 x 13,5 mm jsou čísla z kategorie nezanedbatelných, ale k nasazení zkrátka robustnost náleží. Z celkem jiného konce spektra je jeho muší 75-gramová váha, ke které se dopracoval díky polykarbonátu vyztuženému pevnými a přitom lehkými uhlíkovými vlákny. Ke kulatému pouzdru s potápěčskou voděodolností 200M/20ATM a antireflexním safírovým sklem je připojen silikonový, snadno odnímatelný řemínek s integrovaným kompasem a geniální pomůckou – vystupujícími značkami pravítka v centimetrech, respektive palcích.

LUMINOX RECON 8831.KM, luminiscence

Na vnitřním okruží dostal prostor tachymetr uzpůsobený na měření rychlosti chůze v kilometrech za hodinu (8832.MI měří vzdálenost v mílích). Protože speciální vojenské síly, kterým je RECON 8831.KM primárně určen, často pracují v různých časových pásmech, trojici centrálních ručiček doplňuje čtvrtá ručička s výrazným červeným hrotem, která náleží funkci GMT.

LUMINOX RECON 8831.KM, ostré nasazení

Ciferník včetně ručiček a vnější, jednosměrně otočné lunety s hliníkovou vložkou jsou kontrastně zpracovány, s velkými a zřetelnými číslicemi a dostatečnou plochou pro snadné odečítání údajů. Přesnost zobrazovaných informací podléhá švýcarskému quartz strojku značky Ronda. Jak je u Luminox zvykem, o viditelnost důležitých partií ciferníku i za totální tmy se stará firemní luminiscenční technologie LLT (Luminox Light Technology), založená na barevně odlišených skleněných ampulích naplněných plynným tritiem. Jejich konstantní svit je garantován až po dobu 25 let.

Hodinky a ambicí posloužit profesionálům, amatérským turistům či rekreačním sportovcům máme v nabídce za 10140 korun.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.