KOMONO – hodinky plné kontrastů a nekonečné kreativity

Michal Pindura 0 29.03.2017

KOMONO - hodinky plné kontrastov a nekonečnej kreativity

Myslíte si, že se vzájemným přitahováním se protikladů to nebude tak horké, jak se o tom zvykne mluvit? Možná se vás právě chystáme přesvědčit o opaku ???? Samozřejmě, nemáme namysli náklonnost romanticky založených žen k mužům, kterým zůstalo lidové pojmenování zlí hoši ani jiné podobné příklady ze života. Protiklady – ty, o kterých bude dnes řeč, jsou ze zcela jiného soudku. Všechny se točí kolem hodinek značky KOMONO a každý z nich pramení z prakticky bezedné studnice nápadech jejich tvůrců.

Ještě předtím, než si sortiment nové značky v našem obchodě představíme podrobněji, nezaškodí pár informací o tom, kdy, kde a jak hodinky KOMONO vznikly. Příběh společnosti, které dnes přísluší nálepky jako progresivní, neopakovatelná a apelující na mladší generace, se začal psát teprve nedávno, v roce 2009. V té době se dva podnikatelé z belgických Antverp Anton Janssens a Raf Maes snažili přijít na způsob, jak mezi lidi dostat vysoce kvalitní „streatwear“ doplňky, které by náklady na inovace a stylový design promítaly do cen pouze v takovém množství, aby si mohli dovolit téměř všichni.

KOMONO Winston | Hodinky.sk

Po počátečním zkoumání, v čem by mohly své kreativitě nejvíce popustit uzdu fantazie a přitom to s ní neprepísknuť, padla volba na sluneční brýle a náramkové hodinky. Prodávat se měli pod značkou Komono, co po překladu z japonštiny znamená „malé věci“. Jak to v životě chodí, z malých věcí vznikají velké. Do puntíku to platí i pro hodinky značky Komono.
Jak je jen popsat? Zkusíme to výše zmíněnými protiklady – protože o nich to celé je. Jsou retro a zároveň futuristické, designově totálně čisté i hýřící kakofonií vzorů, umělecké i všední. Ať se na ně podíváte z jakéhokoliv úhlu pohledu, vždy uvidíte klasické analogové hodinky v jejich nejjednodušší možné formě, která je živnou půdou pro designové zvraty v podobě geometrických tvarů, přírodou inspirovaných motivů nebo textur na jejich páscích.

KOMONO Winston Royale | Hodinky.sk

O tom, že sázka na protiklady a módu, která je takříkajíc na dosah ruky, se značce Komono vyplatila, svědčí více než stovka různých výrobků, jejich variací a přítomnost na trzích 35 zemí světa. A to stále není vše. Komono je mistr na spolupráci s firmami a osobnostmi z různých oblastí od skateboardingu, textilního výtvarnictví, graffiti, fashion publicistiky … Ojedinělé nejsou ani edice ovlivněny tvorbou známých malířů nebo architektonickými a uměleckými slohy. Díky spojování sil – tzv. collaborations vznikají pod taktovkou Komono originální kousky, vypovídající o charakteru a vkusu osobností, které přispěly k návrhu jejich vzhledu.

Hodinky KOMONO z letnej kolekcie 2013 | Hodinky.sk

Z hodinářského pohledu patří modely Komon k početné enklávě módních hodinek. Vyznačují se pouzdry vyrobenými z nerezavějící oceli s nízkým obsahem niklu, minerálními sklíčky a voděodolností 30M/3ATM, která je ochrání před deštěm a jiným náhodným stykem s vodou. K pouzdrům jsou podle typu a charakteru hodinek připojené řemínky z pravé italské kůže, tkaniny nebo ocelového meshu. O pohon pánských i dámských modelů se bez výjimky starají japonské tříručičkové strojky. Zajímavostí je, že Komon ani v jedněch svých hodinkách nedává prostor funkcím, a to ani obyčejnému datumu.

KOMONO Winston Regal All Black | Hodinky.sk

Tak co, stále trváte na tom, že protiklady nemohou spolu dlouhodobě fungovat? Kdybyste přece jen potřebovali další důkaz, stačí se podívat do naší nabídky hodinek Komono. Momentálně ji tvoří dvacet pánských a bezmála stejný počet dámských modelů.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.