Jaký vánoční dárek pro děti? No přece hodinky pro chlapce a dívky

Michal Pindura 0 11.12.2016

Aký vianočný darček pre deti? No predsa hodinky pre chlapcov a dievčatá

Ať si každý říká co chce, Vánoce jsou především o dětech. Jsou to děti, kdo se nejvíc těší ze stromku, ze sladkých koláčků, ale hlavně z dárků. I proto jsme se třetí díl našeho blogového seriálu o tipech na vánoční dárky rozhodli věnovat právě jim.

Patříte i vy k těm rodičům či prarodičům, kteří si pravidelně před nejkrásnějšími svátky roku lámou hlavu výběrem dárku pro vaši ratolest nebo vnouče? Máte naše plné pochopení. Malý člověk totiž neznamená vždy jen malé problémy ???? Naopak u dětí si musíte stokrát rozmyslet, co jim má Ježíšek donést. Nevědí se přetvařovat a pokud se jim dárek hned po vybalení nezalíbí – což se může snadno stát, pokud neuhodnete nejnovější model Lega nebo nevyberete dostatečně ligotavou Barbie – uvidíte upřímné zklamání, smutek nebo rovnou usedavý pláč.

Detské hodinky so Supermanom

Na druhou stranu, kromě vyslyšení dětských přání má každý správný rodič v podvědomí zapsáné, že vánoční dárek by neměl být jen další hračkou, která sice potěší, zaujme, ale o týden bude ležet opuštěná kdesi v koutě. V tomto okamžiku na scénu nastupují věci s přidanou hodnotou: pohádkové knížky, různé hry nebo dětské hodinky. Knihy rozšíří slovní zásobu, hry rozvinou kreativitu a vynalézavost a hodinky… hodinky, tím se v získávání správných časových návyků a budování samostatnosti nic nevyrovná.

DISNEY FROZEN W002018

Je pravdou, že tyto vlastnosti hodinek nemusí být tím, co malého závodníka nebo princeznu pod vánočním stromečkem nadchne. Naštěstí výrobci hodinek přesně vědí, co dnešní děti chtějí. Radost jim udělají veselé barvy a motivy z jejich oblíbených animovaných filmů. A to je ono! Kluci nebudou vědět spustit oči z ciferníků, po kterých uhání Blesk McQueen z disneyovky Cars, a dívky se vžijí do postavy princezny Elsy v té vteřině, co na jejich ruku zapnete hodinky s obrázky z ledového příběhu Frozen. Na výběr jsou také modely s Popelkou, či myškami Mickey a Minnie.

DISNEY CARS W001116

Zatímco menší slečny okouzlí prakticky každý milý výjev a třpyt, školačky jsou o něco vybíravější. Pro ně jsou ideální hodinky od designových značek JVD, ESPRIT nebo Disney, ale už ne s princeznami ale například s Violetta. Velmi podobně jsou na tom i chlapci. Pokud však vyměníte hodinky s auty za sportovněji chlapecké modely nebo hodinky se Spidermanem, respektive Supermanem, máte vyhráno. Který z malých snílek by nesnil, že se z něj stane slavný hokejista nebo superhrdina?

ESPRIT SAVANNA TREK GREEN ES108334007

V našem vánočním průvodci nemůžeme vynechat ani modely pro starší žáky. Ti už hodinky dávno přestali vnímat jako hračku a pomůcku při poznávání času. Od hodinek většinou chtějí, aby vypadaly dospělácký, stylově a mohli se jimi pochlubit v třídě. S dětskými modely Festina Junior jim dáte všechno a ještě něco navíc – kvalitní plasty v nich nahradila ještě kvalitnější a samozřejmě zcela hypoalergenní chirurgická ocel. V případě, že vysněný hodinkami jsou digitálky, inspiraci můžete hledat u značky Lorus. Tyto modely kupujte až tehdy, když dítě umí odečítat čas z klasických ručičkových (analogových) hodinek.

LORUS R2387HX9

Teď, když už víte, z jakých hodinek můžete vybírat, nezaškodí pár užitečných tipů.

1. Jako první mějte na paměti, že dětské hodinky by neměly být drahé. Je dost možné, že jejich dítě rozbije nebo ztratí a vzápětí bude chvět nové.
2. Naše druhá rada zní, hodinky pro nejmenší by měly být hravé, ale dávejte pozor, aby jejich ciferníky byly přehledné, snadno čitelné a příliš neodpoutávaly pohled od ručiček a číslic.
3. Informujte se o použitých materiálech. Kvalitní hodinky jsou vyrobeny z prvotřídních plastů a oceli, které ani při delším nošení neuvolňují žádné škodliviny. Pro menší děti volte modely z teplých materiálů (plat, kaučuk, silikon, textil). Kovové náramky by je mohli chladit.
4. Dbejte na voděodolnost. Nejde zde o co nejvyšší odolnost vůči vodě, ale při zábavě se děti nejednou polévá a hodinky by měly být na tuto nástrahu připravené. Úroveň voděodolnosti by měla začínat na 30M/3ATM. Vlhkotěsné hodinky (bez číselného údaje) si koleduje o utonutí.
5. Poslední, pátá řada se týče použitého sklíčka. Safírové se v dětských hodinkách nevyskytují, akrylové by byly o chvíli celé poškrábané. Jednotkou je sklíčko minerální. Je dostatečně tvrdé a zbytečně nezvyšuje cenu hodinek.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.