Jaký řemínek preferujete pro vaše elegantní hodinky?

Michal Pindura 0 19.02.2015

Máte chuť na změnu? Přestali se vám vaše hodinky líbit? Počkejte! Nemusí to hned znamenat, že patří do starého železa. Buďte tvořivá! Inovovat, přetvářejte a nakonec změňte! Nejjednodušší a nejlevnější způsob jak dodat svým starým hodinkám nový náboj je změna řemínku. Samotná výměna řemínku však nemusí být vždy nejjednodušší, proto byste to měli nechat na odborníka. Tento neinvazivní zákrok se však určitě vyplatí, protože si své hodinky opět zamilujete. Jak si však vybrat ten správný řemínek na vaše hodinky? Jak být dostatečně citlivá, aby vaše luxusní hodinky neztratily půvab a eleganci? Poradíme vám!

Pokud hodinky nosíte denně a záleží vám na tom, aby řemínek zůstal co nejdéle nepoškozené, měli byste se přiklonit k hodinkám s keramickým řemínkem. Pokud si váš společenský status vyžaduje luxusní hodinky a váš styl je spíše elegantní, kůže je pro vás ideálním řešením. Pro nadšence sportu doporučujeme plastové řemínky, které se snadno udržují. Nevíte se rozhodnout pouze pro jeden typ? Kupte si hodinky, které vám nabízejí více řemínků najednou! Vyhnete se tak ranní nerozhodnosti typu – „… hodí se mi dnes tyto hodinky?“.  

Hodinky Michae Herbelin 17048-26yb01

TISSOT T-One Automatic

Luxus v podobě kožených řemínků.

Pokud patříte mezi ženy, které preferují elegantní styl oblékání, dražší kousky doplňků a rady zazáříte, pak je kožený řemínek na hodinky přesně pro vás. Kůže, jako klasický a jeden z nejstarších materiálů na hodinkové řemínky, je nestárnoucím elementem a doplňkem pro elegantní hodinky. Výhodou upravených kožených řemínků je jejich voděodolnost a vhodnost i pro alergiky. I přesto, že jsou kožené řemínky odolné vůči potu a vodě, doporučujeme je využívat spíše v suchém prostředí, čímž se prodlužuje jejich životnost.

Dámy s koženými řemínky působí seriózně, ale zároveň dávají svému okolí najevo, že vědí co je móda. Pokud je jejich řemínek na hodinky ještě i v trendy barvách této sezony, nikdo o jejich vkusu ani jen nezapochybuje. Pro tento rok je touto top barvou špinavá bordó, takzvaná Marshala. Při pomyšlení na kožené řemínky může mnohým lidem sejít na um fádnost a nezajímavost. To však vůbec není pravda! V současnosti máte možnost vybrat si z velkého množství kožených řemínků, nejen z pohledu barvy, ale i způsobu zpracování kůže. Umíte tak podtrhnout svůj styl a zároveň společenský status. Broušená kůže, tvrdší kůže s ornamenty, tenký a jednoduchý řemínek, kožený řemínek s potiskem či prošívaný řemínek? Výběr je opravdu pestrý.

Nezapomeňte:

  • Základem výběru každého řemínku, nejen pro elegantní hodinky je to, aby se zvolenými hodinkami dokonale ladil.

  • Líbí se vám řemínek na hodinky, který je z kůže a má výrazné prošívání jiné barvy? Nepoužívejte ho pro elegantní hodinky! Pro ty se více hodí jednoduchý kožený řemínek bez jakékoliv potisku.

  • Pozor na vhodnost velikosti řemínku, který zvolíte pro své elegantní hodinky. Řemínek by neměl být dominantní součástí hodinek z pohledu velikosti. Nekombinujte proto mohutné řemínky s malými hodinkami. 

CITIZEN ES4024-52A

Pásky z nerezové oceli nejen pro muže. 

Nerezová ocel je v současnosti oblíbeným a často využívaným materiálem při výrobě řemínků na elegantní hodinky, i přes svou větší hmotnosti. Je to velmi kvalitní a nekorodující materiál se kterým se setkáváme i ve šperkařství. Při nasazení nerezového řemínku na ruku můžete pocítit chlad, který však po krátkém čase přejde. Lesk a mohutnost nerezové oceli podtrhuje kvalitu nošených hodinek. I proto jsou tyto řemínky vyhledávány a vhodné pro elegantní a luxusní hodinky.

Stejně jako u kůži se nemusíte bát fádnosti tohoto klasického materiálu, protože máte na výběr z několika barevných provedení. Nejčastěji se nosí řemínky ve zlaté, černé, stříbrné, šedé nebo zlato-růžové barvě, přičemž je vhodná i jejich kombinace. Známou a oblíbenou kombinací barev je pro elegantní hodinky zlatá a stříbrná. Při dámských hodinkách se tato kombinace hodí především na užší, klasické řemínky. Příkladem zlato-stříbrného řemínku jsou například hodinky Tissot T-Trend T082.210.22.038.00 Pokud však nepatříte zrovna mezi „klasickým“ a máte raději větší kousky hodinek, jsou pro vás vhodné jednobarevné, širší nerezové řemínky, které dnes využívají návrháři zvučných jmen jako Michael Kors.

Výhodou nerezových řemínků je i jejich ohybatelnost a přizpůsobivost zápěstí. Tyto funkce zajišťuje členitost řemínku, což znamená, že se neskládá pouze z jedné části kovu, ale z menších částí, které jsou navzájem spojeny. Tuto vlastnost oceníte zejména tehdy, pokud kupujete řemínek na hodinky jako dárek a nejste si jisti potřebnou délkou. Nerezové řemínky se díky jejich členitosti dají zkracovat přesně na míru.

Dámské hodinky CERTINA C014.235.17.011.00

Plastové řemínky – luxus versus elegantnost. 

Plastové řemínky se často nazývají i kaučukové, nebo silikonové. Luxusní hodinky nemusí být striktně jen elegantní. Luxusně působí i mnohé typy sportovních hodinek, které nabízejí i přední značky. Preferují jich nejen sportovci, ale i celá generace mladých a moderních lidí. Líbí se jim nejen díky široké škále použitelnosti, ale hlavně pro různorodost barevných variací a tvarů, které plastové řemínky nabízejí. Řemínek zhotovený z plastu je lehký, křehký a ve většině případů je z antialergenního materiálu. Právě díky své nízké váze, snadné údržbě a nezávadnosti jsou v dnešní době jedním z nejpoužívanějších typů řemínků na hodinky. Využívají se při sportovních, ale i elegantních hodinkách známých značek jako je například Certina, která se mimo jiné může pochlubit i hodinkami s plastovým páskem Certina C014.217.17.051.00.

Dámské hodinky TISSOT Cera

Náhrada plastu? Je tu keramika!

Na první pohled připomínají keramické řemínky na hodinky nerezové. Keramika je však lehčí než kov a často se využívá na módnější typy hodinek. Funkcemi se proto keramika podobá spíše plastu, nakolik jsou tyto materiály stejně lehké, voděodolné a dají se jednoduše ošetřit. Největší výhodou keramických pásků, oproti těm plastovým, je však eliminace zvýšené tvorby potu, která vzniká při kontaktu kůže s plastem, nebo silikonem. Dalším plusem, který tyto řemínky nabízejí, je i barevná stálost, kterou se liší od plastových. Oceníte ji hlavně při bílých páscích, které se nebudou špinit a barvit od oblečení.
V současné době jsou keramické řemínky využívány nejen při sportovních hodinkách, ale i při různých typech elegantních hodinek, kde jsou nejčastěji ve zlaté, stříbrné, bílé nebo černé barvě a jejich kombinaci. Ke keramickým řemínkem se hodí i elegantní prvky, jako například kamínky, které skvěle vyniknou i na hodinkách CIMIER PYRAMIS CERAMIC.
 

Jak si vybrat správnou velikost řemínku na hodinky?

Pri výběru správné délky řemínku je důležité rozlišovat materiál, ze kterého je vyroben řemínek. Rozdílné velikosti jsou při kožených, kovových i při gumových páscích. Abyste zjistili, který řemínek je pro vás vhodný, je třeba změřit si zápěstí. Tímto odměřením získáte jednu ze dvou potřebných veličin na koupi řemínku, a to délku.

Bojíte se, že řemínek koupený přes internet vám správně nesedne? Nebojte se zbytečně! Pokud by se i náhodou zboží nedal vrátit, vždy jsou tu šikovní hodináři, kteří si s tím umí poradit. Kožené řemínky mají více dírek, které se popřípadě dají i dodělat. Kovové se zase dají zkrátit přesně na míru. 

Co se týče šířky řemínku je třeba změřit šířku místa, kde se řemínek připevňuje k hodinkám. Nejčastěji šířky a místo, kde je máte změřit, můžete vidět na obrázku níže. 

šírka remienka

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.