Jak mají vypadat hodinky na léto? Přesně takhle.

Michal Pindura 0 10.06.2018

Viete, ako by mali vyzerať hodinky na leto?

Každý ví, co je léto zač. Je to úžasné období, kterému vládne teplo, pohoda, lehké oděvy s krátkými rukávy a … mojito ???? Kdo by se na toto všechno netěšil? Tak, jak se nevyplácí podcenit balení před dovolenou, přinejmenším stejným hříchem je, pokud se před letem zaměříte pouze na nákupy oblečení a ze svého hledáčku vypustíte hodinky.

Pečlivě sestavená letní výbava má bez adekvátně zvolených hodinek trhlinu jako svět. Aby nevznikla, netřeba dělat žádné kouzla. Stačí, když si při nákupu vzpomenete na těchto pět zaručených tipů:

1. JDĚTE DO SVĚTLEJŠÍCH ODSTÍNŮ CIFERNÍKŮ

Tmavé barvy patří k podzimu a zimě, léto si žádá prosvětlení. Platí to pro oblečení, platí to pro náramkové hodinky. Na rozdíl od těžkopádných tmavých tónů, světlejší barvy mají moc působit na lidi lehčím dojmem. A o to přece v létě jde. Krokem správným směrem jsou proto modely s ciferníky, na kterých převládají odstíny béžové, světle šedé, případně champagne.

2. TEXTILNÍ ŘEMÍNKY JSOU TY PRAVÉ

Textilné remienky sú v lete tie pravé

Na to, abyste ze svých oblíbených hodinek udělali letní „kabriolet“, nemusíte hned myslet na jejich výměnu. Na dobu od června do srpna můžete jednoduše nahradit kožený řemínek nebo ocelový náramek vzdušnějším textilním popruhem. Na výběr máte populární řemínky typu NATO, jejichž výměna se obejde bez manipulace s barety (osičky s odpruženými konci), nebo klasické nylonové řemínky. Výhodou textilních řemínků je jejich snadné kombinování s oblečením – ke každému tričku můžete mít barevně korespondující řemínek.


TIP: ocelové tahy vyměňte za meshové náramky. Podobně jako textil, i přes mesh proudí vzduch a nepotí se pod ním ruka.

3. MENŠÍ POUZDRA JSOU SÁZKA NA JISTOTU

Menšie puzdra sú v lete stávkou na istotu

Je předpoklad, že během léta budou vaše hodinky díky krátkým rukávům více pod drobnohledem okolí. Naše rada zní: průměr pouzdra by neměl být příliš velký. Pokud běžně nosíte průměr 42, klidně uberte dva milimetry. Opět je to celé o vzdušnosti a o zmenšení plochy, na níž by se vám mohla během tropických dnů potit ruka. Druhým důvodem je předcházení disproporci mezi robustními hodinkami a lehkým oblečením.


POZOR: menší průměry se netýkají sportovních hodinek. Ty na rozdíl od společenských modelů musí plnit i praktickou funkci, při které někdy rozhoduje každý milimetr.

4. ZLATÁ, TO JE LÉTO


Další z letních vychytávek jsou hodinky s pozlacenými nebo – pokud na ně máte – zlatými pouzdry. Zlatá barva evokuje slunce, působí vznešeně a k letním outfitům se náramně hodí. Zlatým pravidlem ale je, nechat zlato vyniknout a vyhnout se designovým výstřelkům a prezdobenosti, aby se z vás nestala komická figurka, jaké jsme kdysi vídali v hip-hopových videoklipech. Jinak řečeno: vše s mírou.

5. OSVĚŽTE SE BARVAMI


Když to už nejde jinak, o osvěžení se v létě mohou postarat i barevné akcenty na vašich hodinkách. Vždy však mějte na paměti, že živé barvy třeba držet pod kontrolou. Hodinky, kterým byly dopřány výraznější barvy, mají být jen jedním z komponentů vašeho outfitu, ne jeho dominantou.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.