Hodinky s diamanty. Skutečný klenot na vašem zápěstí.

Michal Pindura 0 14.01.2018

Dámské diamantové hodinky Tissot T-Wave

Věděla to už božská Marilyn Monroe, diamanty jsou nejlepšími přáteli žen. Jistě, obletovaná diva si to mohla dovolit tvrdit. Pohybovala se v kruzích dobře situovaných mužů, slavných herců, vlivných politiků, kteří jí svou náklonnost často projevovali honosnými dary a opulentními šperky.

Známá fráze, kterou Marilyn zpívala ve filmu Páni mají radši blondýnky z roku 1953, takříkajíc zlidověla. Během let zazněla z úst australské zrzky Nicole Kidman v snímku Moulin Rouge a s radostí si ji půjčila i Christina Aguilera v nadčasovém v muzikálu Burlesque. Mohou se všechny tyto hvězdy v diamantech mýlit?

Dámská diamantové hodinky Calvin Klein Minimal K3M211CS

Jisté je, že diamanty jsou zcela jednoznačně nejoblíbenějším drahokamem z „velké čtyřky“, kterou kromě nich tvoří červený rubín, zelený smaragd, a většinou modrý safír. Mají neopakovatelné kouzlo, nepřekonatelný oheň (to je ta záře, která je charakteristická pro broušené diamanty) a nic se jim nevyrovná ani v trvanlivosti a prestiži. Každý přece ví, že diamanty představují ten největší luxus a šperky s nimi jsou obvykle vyjádřením čehosi výjimečného. Jmenovat bychom mohli zásnuby, výročí, promoce, svatby, valentýnské oslavy …

TIP: Diamanty se nejčastěji brousí do čtyř tvarů: kulatý (briliant), čtvercový s kulatými rohy (princezna), markýza a stupňovitý (smaragdový).

Nejběžnější výbrusy diamantů

Klenotníci a hodináři, kteří s diamanty pracují, velmi dobře znají, čeho jsou schopny. Několik šikovně a s citem umístěných broušených kamínků vystřelí každý šperk i hodinky do úplně jiné dimenze. I jednoduché modely díky nim nabývají pompéznost, šarm a charisma, jakou jim jiné kousky, kterým se diamanty neušli, mohou pouze tiše závidět.

Když se řekne „diamant“, mnohým ženám a zejména jejich mužům se při pomyšlení na cenu hodinek, kterou jsou jimi osazeny, podlomí kolena. Samozřejmě, na trhu se najdou i hříšné drahé modely od uznávaných šperkařských mistrů, které jsou broušenými diamanty osazenými technikou pavé doslova obsypané. Ne všechny dámské hodinky s diamanty jsou však nedosažitelným snem. Jednou z největších deviz diamantů totiž je, že jejich používání se v hodinkách často řídí starou a ověřenou zásadou méně je více, kterou všichni velmi dobře ovládáme.

Dámské diamantové hodinky Certina DS First C030.250.36.106.00

Stačí jediné drobné ohnivé očko, případně několik jiskřivých kamínků vsazených do indexů a zázrak je na světě. Menší a zákonitě lehčí diamanty nejsou tak drahé, aby výrazně zvýšili cenu hodinek a přitom je ozdobí mnohem lépe, než jeden velký mnohakarátový kámen. Když se podíváte, jak nádherně a přitom decentně vyzdvihují krásu švýcarských hodinek Calvin Klein, Certina či Tissot, pochopíte, proč jsou tyto drahokamy a hodinky nimi osazené takové žádané.

Dámské diamantové hodinky Doxa 460.15.053.07

TIP: Víte, že název karát, kterým se označuje váha diamantů (1 karát = 0,2 gramu), je odvozen od arabského názvu plodů stromu rohovníku obecného? Jeho tvrdé semena, zpravidla vážící 0,195 g se ve starověku používali jako závaží při vážení zlata, stříbra a drahých kamenů.

Pokud jste si pro sebe nebo pro někoho důležitého ve vašem životě vyhlédli hodinky s diamanty, nenechte omámit podmanivým jasem drahokamů natolik, abyste si neověřili, že se skutečně jedná o pravé diamanty. Každé hodinky, které obsahují byť jen jediný kamínek, musí mít certifikát, ve kterém se standardně nacházejí informace o barvě, čirosti, výbrusu, váze a počtu diamantů. Pokud si chcete být zcela jisti, nespoléhejte se na chvíli, když hodinky vyberete z krabičky. Ještě před nákupem požádejte prodejce, aby vám certifikát ukázal.

Dámské diamantové hodinky Tissot Chemin des Tourelles T099.207.11.116.00

Jestliže se o dámských hodinkách občas říká, že dokážou zastoupit šperk, pro diamantové hodinky to platí dvojnásob. Je to klenot, který nezevšední a při každém pohledu na ciferník vám rád připomene nejen svou, ale i vaši výjimečnost.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.