Hodinky s bluetooth nebo smart hodinky?

Michal Pindura 0 01.12.2014

Hodinky s bluetooth nebo smart hodinky? Smart hodinky zaznamenali na našem trhu nárůst dostupnosti a dnes to už vypadá tak, že tento trend bude i nadále pokračovat. Nahradí starou dobrou klasiku? Nebudou pro vás výhodnější klasické hodinky s bluetooth konektivitou?

Zhrňme si fakty:

Bluetooth:

Pokud si chcete koupit smart hodinky kvůli bluetooth konektivitě a funkcím, které vyplývají z této výhody, tak se rovnou přeorientujte na klasické hodinky s bluetooth. Hodinky s bluetooth vám poskytnou skvělé možnosti, například výdrž baterie, která se odhaduje až na 2 roky oproti výdrži baterie v smart hodinkách, která je jen několik desítek hodin.

Vzhľad:

Smart hodinky jsou jen jakýmsi technickým výdobytkem, který rozhodně nelze považovat za módní doplněk. Chcete mít na ruce šperk, který bude doplňovat váš outfit nebo náhradu mobilního telefonu? Hodinky s bluetooth dokonce najdete s retro designem.

Hodinky s bluetooth mají své výhody

Hodinky s bluetooth

 

Viditelnost během dne:

Dalším problémem může být displej. Během krásných slunečných dní možná zjistíte, že hodinky je třeba natáčet do různých úhlů, abyste na ně dobře viděli. Je to i magnet na otisků prstů, což znamená, že ty mohou rovněž blokovat dokonalé vidění. Naprostou výhrou nejsou ani klasické hodinky s bluetooth. Zejména ty, při kterých ručičky barevně splývají s pozadím. Barevnou kombinaci si však umíte vybrat sami.

Reproduktor:

Smart hodinky mají vestavěný reproduktor, ale jaký je jeho výkon? Je tak nízký, že něco slyšet je možné pouze na klidném místě. A pozor! Ti, kteří nevědí, smart hodinky mohou být použity na telefonát pouze v tom případě, pokud jsou spárovány s smarfónom prostřednictvím bluetooth.

Voděodolnost:

Tato vlastnost by u těchto hodinek neměla určitě chybět, ale v cenově dostupnějších smarthodinkách se toho nedočkáte. Dávejte si pozor, protože pokud byste chtěli otestovat jejich voděodolnost, může se stát, že to bude váš poslední pokus. U většiny klasických hodinek s bluetooth (i těch cenově přátelských) je voděodolnost samozřejmostí.

Jaké jsou tedy alternativy?

Skvělou alternativou pro zatím nedoladené smart hodinky jsou klasické hodinky s bluetooth. Výběr záleží na tom, co od hodinek pro mobil požadujete. Jste fanouškem Apple a jejich iPhonů? Tyto hodinky s bluetooth vám poskytují propojení s těmito zařízeními. Dokáží vás notifikovat o příchozích hovorech, zda emailech nebo události v kalendáři.

Využíváte fintess aplikace pro smartphony? V tom případě jsou pro vás jako stvořené hodinky s funkcí bluetooth sport. Aplikace Runmeter, Cyclemeter, Walkmeter, Wahoo Fitness nebo CASIO WATCH +. Všechny tyto aplikace podporují propojení s hodinkami s bluetooth konektivitou. Následně si umíte sledovat váš puls, jestli to, kolik kalorií jste spálili. Koneckonců, sdílet na sociální síti screenshot s vašimi výsledky z fitka, díky hodinkám, je prostě cool. ???? V tomto případě se také můžete zamyslet nad fitness hodinkami o kterých jsme psali v canko Fitness hodinky – sparring partner do posilovny.

Hudba? Tak pak jednoznačně G’MIX. Co ten G’MIX vlastně je? Jedná se o funkci hodinek CASIO G-Shock, která opět využívá bluetooth. Model CASIO GBA 400-1A9 s touto funkcí vám umožňuje propojit hodinky s mobilem a následně tak ovládat hudební přehrávač. Na hodinkách si umíte přepínat skladby, na ovládání hlasitosti používáte otočné kolečko. Praktické, však? Opět nezapomínejme na výdrž baterie, která je v průměru až 2 roky!

I další hodinky podporují propojení s mobilem. Vůbec se nemusíte zaměřovat výhradně jen na smart hodinky. Příkladem jsou hodinky CASIO EQB 500D-1A. Tento elegantnější model pomocí bluetooth komunikuje s telefonem a umožňuje najít ztracený mobil. Jak? Jednoduše stisknete to správné tlačítko na hodinkách a mobil začne zvonit. Další funkce je zobrazení času v 300 světových městech (v aplikací si jednoduše vyberete jedno z nabízených míst, a čas se okamžitě zobrazí na vašich náramkových hodinkách). Čas, který si naměříte pomocí stopek, si jednoduše synchronizovat s mobilní aplikací. Samozřejmostí je také automatická synchronizace času. Vaše hodinky budou díky bluetooth vždy přesné na setinu sekundy. A co výdrž v porovnání s klasickými smart hodinkami? Tyto hodinky mají solární napájení. Zapomeňte na každovečerní nabíjení.

Hodinky s bluetooth konektivitou

Každopádně, smart hodinky mají i řadu výhod, které ocení techničtí nadšenci. Najdete v nich zabudované GPS, ale i měřič tepu, zda krokoměr bez nutnosti synchronizace s mobilem. Další aplikace budou přibývat, ovšem zatím je to opravdu na zvážení, zda investovat do hodinek, které vydrží běžet jeden den a existují k nim často přitažlivější alternativy.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.