Hodinky od krále italské extravagance. Modely Just Cavalli jsou stylové i šokující

Michal Pindura 0 23.04.2017

Hodinky od krále italské extravagance. Modely Just Cavalli jsou stylové i šokující

Král extravagance. Král lesku. Král zvířecích vzorů. Každý z těchto titulů patří jedinému muži – bohémskému Robertu Cavallimu. Je to muž, jehož tvůrčí týmy se postarali o design nejnápaditější fashion hodinek v naší nabídce. Kdo je Roberto Cavalli, jak vznikla značka Just Cavalli a jaké hodinky od ní můžete čekat, se dozvíte v následujících řádcích dnešního blogu.

Roberto Cavalli, dnes 77-letý nestor světové módy, se narodil v roce 1940 ve Florencii. Pocházel sice ze skromných poměrů, ale o to bohatší talent zdědil po svých rodičích a prarodičích. Jeho matka byla švadlena, dědeček impresionistický malíř, a tak není divu že Roberto již v mladém věku projevoval své umělecké nadání. Od počátečních pokusů s potištěnou kůží, přes experimenty s různými dekoračními technikami a systematické poznávání struktury kůže, se již během studií vypracoval na odborníka v oblasti koženého zboží.

Prvá módna prehliadka Roberta Cavalliho

V období po skončení školy, kdy už měl za sebou patentování ním navrženého způsobu potisku kůže, se začal věnovat sešití nesourodých kožených kusů, z čehož vznikaly originální vypadající přikrývky a pláště. Skutečnou slávu a uznání získal Roberto Cavalli až v 70. letech minulého století. Postaral se o to skandál, který způsobila prezentace jeho první kolekce v Bílé síni paláce Pitti v roce 1972. Italské módní časopisy tehdy nemohli rozdýchat, že si mladý designér dovolil na molo vytáhnout zaznávané denimové modely, které byly navíc pozošívané ve stylu patchworku. I zde však platilo, že i špatná reklama, je reklama. Roberta Cavalliho toto extempore sice na několik let odsunulo z výsluní, ale v konečném důsledku mu pomohlo zařadit se mezi velikány italské i světové módy jakými jsou Versace či Dolce & Gabbana.

Hodinky Just Cavalli s ciferníkmi v štýle hadej kože

V 90. letech se spolu s jeho tehdejší manželkou Evou Duringer vrací na scénu se svou vlastní značkou. A byl to návrat v plné parádě. Prohlídka konaná v centru módy Miláně potvrdila, že Roberto Cavalli je skutečnou módní celebritou. Během následujících, mimořádně úspěšných deseti let Cavalli expandoval s kolekcemi dámského oblečení a na řadu přišlo i uvedení nových značek. Jednou z nich se v roce 2000 stala Just Cavalli. Portfolio značky vytvořené pro mladé lidi v současnosti zahrnuje pánské oblečení, spodní prádlo, brýle, doplňky do domácnosti a samozřejmě náramkové hodinky.

Hodinky Just Cavalli pripomínajúce hada

Všechny série hodinek Just Cavalli jsou navrženy tak, aby přes svůj charakter vysoce stylových módních doplňků apelovali na mladší generace zákazníků. Pro pánské i dámské modely Just Cavalli jsou příznačné odvážné tvary, neokoukané vzory a kontrast živých barev. Vždy jsou však předurčeny k tomu, aby tvořily jednolitý celek s aktuálními oděvními liniemi značky.

Hodinky Just Cavalli jsou elegantní, kreativní a za všech okolností připraveny překvapit vás něčím, na co jiné značky nemají dost kuráže. Platí to především pro dámské modely, kterými Cavalli často demonstruje svou bezbřehou fantazii a oddanost zvířecím motivem. Nejde jen o běžné vzory leopardí či hadí kůže, ale o celkovou koncepci. Ničím neobvyklým nejsou hodinky, které se podobně jako had ovinou kolem zápěstí nebo hodinky, jejichž hadí ciferník byl ručně malovaný šupinku po šupince.

Ciferník hodiniek Just Cavalli je ručne maľovaný

Pánské hodinky jsou o poznání usedlejší, decentní a více formální. Ani při nich si ale Cavalli neodpustil zakomponování stylotvorných detailů jako jsou jehlanové výstupky na náramcích nebo rytými gilošový vzor na cifernících. K dispozici jsou také sportovně laděné kousky se širokým okružím a kaučukovým řemínkem.

Just Cavalli si zakládá na kvalitě materiálů a prvotřídním zpracování. Hodinky jsou vyrobeny přímo v Itálii, osazeny jsou japonskými quartz (bateriovými strojky) a většina z nich je voděodolná přinejmenším do úrovně 30M/3ATM. Pánské i dámské modely jsou zhotoveny z ušlechtilé oceli a jejich ciferníky chrání tvrzené minerální sklíčko.

Pánske hodinky Just Cavalli

Podle Roberta Cavalliho mají světy hodinek a módy mnoho společného. V rozhovoru pro magazín Women ‚s Wear Daily, někdy nazývaného také bible módy, řekl: „Jako sběratel hodinek jsem zjistil, že hodinky stejně jako večerní šaty přesně definují charakter a stav mysli osoby, která je nosí.“ Pokud tedy máte blízko k luxusu, sofistikovanosti a není vám cizí ani opulentnost, s hodinkami Just Cavalli můžete snadno vyjádřit sami sebe.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.