Hodinky 33 ELEMENT – moderní materiály s prodlouženou zárukou

Michal Pindura 0 04.10.2015

Hodinky 33 Element | Hodinky.sk

Tissot, Casio, Festina. Kdo by je neznal? Slavný švýcarský výrobce Vás podplatí hodinkami s dotykovým ovládáním, japonský gigant bez přestávky inovuje odolné G-Shock a jedinečné turistické Pro Treky a španělská značka se jako nikdo jiný angažuje na cyklistické scéně. O nic obšírněji než silnou, u nás skvěle prodávanou hodinářskou trojku netřeba českému spotřebiteli představovat ani Certina, Diesel či Citizen. Slyšeli jste už ale o hodinkách 33 Element? Pokud ne, žádný prohřešek vůči obecnému rozhledu jste nespáchali. Mladá, jen v roce 2013 založena litevská značka, zcela přirozeně, neměla čas kdy nabýt renomé známějších hodinářských firem. V marketingu má také co dohánět. Kdybychom však nechali nahlas mluvit vlastnosti jednotlivých modelů 33 Element a zcela bychom zapomněli na opatrnost před nepoznaným, v tom okamžiku by se před námi objevila značka s výrazným potenciálem, který stojí na pevných pilířích postavených ze švýcarských komponentů, ušlechtilé oceli, titanu, safíru či keramiky.

Dámske hodinky 33 Element | Hodinky.skPtáte se, jak je možné, že značka, kterou jste dosud neevidovali, má prostředky na výrobu stylových hodinek z high-endových materiálů a používat v nich Swiss Made strojky? Při hledání odpovědí stačí zavítat na internetové stránky značky a přečíst si, že 33 Element těží ze zkušeností švýcarské společnosti Flora Watch, který se v sféře hodin a hodinek pohybuje od roku 1848. O možnostech mateřské firmy hodně vypovídá umístění jejího sídla přímo v kantonu Jura, oblasti považované za centrum švýcarského hodinářského průmyslu.

Jaké tedy hodinky 33 Element jsou? Stručnou charakteristiku najdeme opět na stránkách značky, kde se píše, že modely 33 Element jsou minimalistické, trvanlivé, s jasným designovým poselstvím. Rovněž se tam dozvídáme, že návrháři značky se snaží o moderní interpretaci klasiky. Firemní slogan „A modern interpretation of a classic“ je příznačný. V nabídce 33 Element dominují hodinky s klasickými kulatými pouzdry, ke kterým se v pánském, dámském i unisex provedení přidávají modely s kvadratickými pouzdry. Tvarově skutečně jde o klasiku, která však díky střídmým ciferníkem, ale hlavně zásluhou nasazených materiálů nabývá progresivní výraz.

V konstrukci modelů 33 Element se sešlo fakticky to nejlepší, co může zákazník od hodinek v ceně 1000 až 6000 korun dostat. Nesmrtelným ve stavbě hodinek 33 Element nejrozšířenějším materiálem je ušlechtilá nerezavějící ocel 316L. V těsném závěsu za ocelí se drží extrémně odolné keramické směsi následované pevným a zároveň lehkým titanem. Úroveň ochrany před nepříjemnými škrábanci dále zvyšují sklíčka vyrobené ze syntetického safíru nebo minerálního krystalu se safírovou vrchní vrstvou. Specialitou hodinek 33 Element je, že i nejlevnější modely s plastovými pouzdry obsahují kvalitní švýcarské quartz strojky Ronda.

Posledním esem v rukávu hodinek značky 33 Element je význam čísla z názvu značky. Mohlo by vyjadřovat atomové číslo arsenu, věk, kterého se podle Bible dožil Ježíš Kristus nebo počet dní pontifikátu papeže Jana Pavla I. Mohlo by, ale nevyjadřuje. Jediný správný výklad směřuje k délce záruky. Ta je u hodinek 33 Element prodloužená ze zákonem stanovených 24 až na 33 měsíců.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.