GANT MILFORD II – vítězná sestava se mění. K lepšímu.

Michal Pindura 1 14.10.2015

GANT MILFORD II - víťazná zostava sa mení. K lepšiemu

Co je dobré třeba rozvíjet, což je špatné, ať upadne do zapomnění. V okamžiku, kdy značka Gant odprezentovala modely Milford II, muselo být každému jasné, jaké mínění mělo vedení americké fashion společnosti o první generaci zákazníky oblíbené pánské série Milford.

To, že zapadnutí prachem se v případě rodiny Milford nekonalo, je očividné. Důležitější je, že devítka nových modelů druhé generace quartz chronografů se oproti předchůdcům posunula směrem k naplnění požadavků současných spotřebitelů. Jednou darmo, co ještě nedávno stačilo, je dnes málo. Pokud před pár lety modely Milford operovali s funkcemi 60-minutového chronografu a data, a staly se i díky nim bestsellery, což pak asi čeká jejich nástupce, kteří funkční rozsah obohatili o zobrazení času v 24hodinovém formátu?

GANT MILFORD II, modely W11001, W11008 a W11006

Vnější stavba hodinek Gant Milford II je k nerozeznání od „Milford“, které byly na vrcholu slávy kolem roku 2011. Zachován zůstal tvar pouzdra, jeho materiál i parametry. Nač měnit vítěznou sestavu? Leštěná a broušená ušlechtilá ocel s rozměry 45 × 14 mm, minerální sklíčko a také voděodolnost 100M / 10ATM, to vše je aktuální, zásahy inženýrů a designérů nebyly nutné. Ihned identifikovatelnou novinkou je akorát zlatý PVD povlak, který pokrývá pouzdra verzí W11006 a W11007.

Stejná situace platí pro kaučukový řemínek s jednotnou šířkou 22 mm po celé délce. Nic se nezměnilo. Hodinky drží na zápěstí spolehlivě a šikovnou aretací zamezuje nežádoucím pohybům prevliečky.

GANT MILFORD II, modely W11007, W11005 a W11002

Místem, kde se designový i funkční facelift projevil v plné parádě, je ciferník. Tam, kde starší modely zaplňovaly prostor nápisem informujícím o voděodolnosti, se novinky chovají mnohem smysluplnější. Textové údaje přesunuli pod logo značky při dvanácté hodině a uvolněnou plochu obsadili indikátorem času v 24-hodinovém formátu. Mírně odlišně je zpracován chronograf s přídavnou tachymetrickou škálou. Zatímco první generace modelů Milford disponovala 60-minutovým chronografem, stopky novinek umožňují změřit trvání událostí v délce do 30 minut. Datumovka zůstala na svém původním místě – vklíněná mezi registry na pozici 7:30.

GANT MILFORD II, modely W11009, W11003 a W11004

Jako dříve, i nyní jsou zajímavě zpracované indexy. Nejenže jsou rozděleny podélně tenkým proužkem svítící vrstvy, ale při pohledu zboku odhalí i efektní trojúhelníkové zabroušení. Tento detail se pozitivně podepisuje pod hru odraženého světla. Něco podobného se děje i se zvláštní vějířovou kresbou podkladu ciferníku. Na fotografiích hodinek tato vychytávka není bohužel velmi viditelná. Zato centrální ručičky hodin a minut spolu s ručičkami chronografu jsou zásluhou luminoforu viditelné i za zhoršených světelných podmínek.

O všechny funkční inovace na ciferníku se postarala výměna stráží pod kapotou hodinek. Zatímco modely Milford se spoléhali na quartz kalibr Citizen Miyota 0S20, Milford II přesedlali na lépe vybavený typ JS26 od téhož japonského závodu.

Přidat komentář

Komentáře (1)

Jaroslav Mendl Dobrý den. Poztřeboval bych bílý pásek k modelu Milford II. je možné objednat a jaká je cena? děkuji Mendl