GANT má kuráž. Na pánské zápěstí chce skrze modely Brookville dostat živé barvy a netradiční řemínky

Michal Pindura 0 19.03.2017

GANT má kuráž. Na pánské zápěstí chce skrze modely Brookville dostat živé barvy a netradiční řemínky

Pokud se v našich blozích někdy frekventovanější skloňují barvy a odstíny, statisticky to vychází zcela jednoznačně – děje se tak v článcích o dámských hodinkách nebo pravidelně se měnících sezónních trendech. Je to pochopitelné, vždyť který chlap by řešil vykonstruované kauzy o módních vlnách a barvách roku. Máme úplně jiné starosti, viďte? Na druhou stranu, ani my muži nejsme všichni naprostí fashion ignoranti. Možná o aktuálních dění ve světě módy nezvykneme debatovat na kávě s přáteli a nekupujeme si lifestylové magazíny, ale řekněme si na rovinu – kdo z nás by nechtěl vypadat dobře? Dobře pro přítelkyni, manželku, pro dobrý pocit …

Gant Brookville: GT025001

A přiznejme si ještě cosi – téměř každý z nás má nějakou módní slabost. Někdo si ulieta na motýlka, další na kvalitních košilích a další si pečlivě buduje svou soukromou sbírku hodinek. Vše toto svědčí o jediném – móda nám rozhodně není ukradená. A móda, to znamená i to, co si ze záplavy trendů sem-tam osvojíme. K seznamu takto osvojených vlivů by podle americké značky Gant mělo na jaře a přes léto 2017 patřit vyzkoušení vzdušných a přírodních materiálů a energických barev, jaké mnozí z nás – zejména ti konzervativnější – nemají příliš v lásce.

Gant Brookville GT025002

Naštěstí, Gant nikde by upřesnila, kolik žluté, zelené nebo vínové bychom měli nosit. Začít tedy můžeme v malém, a tak, aby dané odstíny netvořily gro outfitu, ale docílili pouze jeho osvěžení. Na akceptování módních doporučení to bude snad stačit. Skvělé je, že návrhářský tým značky Gant nenechal nic náhodě a rovnou nám také ukázal, jak na to: hodinkami ze série Brookville.

Gant Brookville GT025003

Jedná se o tříručičkový quartz klasiku s kulatým 42 mm ocelovým pouzdrem bez rušivých designových výstřelků. Při výrobě přiměřeně velkého těle s průměrnou voděodolností 50M/5ATM se dostal ke slovu leštící kotouč, který svou práci odvedl brilantně – skoro celý povrch včetně korunky je zrcadlově vyleštěn. Výjimkou je zadní víčko, jehož centrální zóna je zmatněná pískováním.

Gant Brookville, detail ciferníku

Na analogovém ciferníku chráněném minerální sklíčkem se naplno projevuje charakter značky Gant a její snaha o kombinování americké sportovního stylu s evropskou sofistikovaností. Nacházejí se zde již zmíněné tři štíhlé ručičky – mimochodem opravdu elegantně tvarované a vždy s kontrastním prvkem v podobě modré nebo červené sekundovka. Dále je to kompletní sada arabských číslic hodin, doplněná minutovou škálou ve stylu železniční tratě (přesně takovou měli americké elezniční „railway“ hodinky) a vteřinovou stupnicí rozdělenou na pětiny sekundy. Na ukazování času to stačí ažaž. Při datu se ale raději spolehněte na jiný zdroj, datumovku na ciferníku nenajdete.

Gant Brookville GT025004

Hlavním tahákem modelů Gant Brookville však není nic z výše uvedeného. Tím, co přitahuje pohledy a čím novinky projevují svou vůli podlehnout živějším barvám jsou originální řemínky zakončeny ocelovou opaskovou přezkou. Zhotovené jsou z navzájem překládaných kožených pásků tak, jak se překládají vlákna při tkaní látek. Díky nápaditému řešení řemínky nejen že vypadají netradičně a zajímavě, ale zásluhou volného místa mezi jednotlivými pásky nabízejí i vysoký komfort nošení. Ruka se pod nimi bude v teplejších dnech potit výrazně méně než u klasických kožených páscích.

Gant Brookville: GT025005

A ještě k barvám a jejich přiřazení k dostupným verzím hodinek Gant Brookville: GT025001 spojuje jasno žlutý pásek se bílým ciferníkem, GT025002 pustil na ciferník i řemínek vojensky zelenou, GT025003 se obdobně zachoval s námořnický modrou, GT025004 vsadil na kombinaci máslového ciferníku a světle hnědého řemínku a nakonec GT025005 pouští svý

https://www.irisimo.cz/gant-brookville-gt025001

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.