GANT Globetrotter – hodinky pro stylového cestovatele

Michal Pindura 0 30.12.2015

GANT Globetrotter - hodinky s duší stylového cestovatele

Co potřebuje chlap – cestovatel, kterému práce nebo koníček naordinovali cestu na opačnou stranu zeměkoule? Zcela určitě se neobejde bez pasu a jistého obnosu peněz, ale pokud nemá mít jeho zahraniční mise vysloveně dobrodružný ráz, a na přehled o čase mu nestačí vidět vycházející a zapadající slunce, bez cestovatelských hodinek by do letadla neměl nastoupit.

Jako jsou sportovní hodinky stavěny na hrubší zacházení s pořádnými turistickými hodinkami nebudete se silami přírody nikdy tahat za kratší konec, cestovatelské hodinky se jako ryba ve vodě cítí při překračování časových pásem. Pokud bychom brali v úvahu pouze modely s analogovým ciferníkem, bavili bychom se o několika řešeních, které z nich dělají povinnou výbavu nejednoho světoběžníka. Díky různým indikátorem, jejich kombinacím nebo otočným prvkem dokážou cestovatelské hodinky vedle domácího času zobrazovat i informaci o čase ve vzdálené lokalitě, datu a v lepším případě i o fázi dne.

Pokud si k uvedeným vlastnostem přičtete styl, který oslovuje spotřebitele od roku 1949, dílenské zpracování na vysoké úrovni, vyznačeny světové metropole a pomocnou škálu s časovými rozdíly mezi nimi, z mlhavých představ o dobře vypadajících cestovatelských hodinkách se vynoří kontury pánských novinek Gant Globetrotter.

GANT Globetrotter, W11105 a W11106

Už jejich název je znamením, že potřeby zákazníků budou dokonale uspokojeny. A nejen ty. Hodinky se 43-milimetrovými pouzdry z nerezavějící oceli (u vybraných modelů povrchově upraveny vrstvou PVD) jsou voděodolné do plavecké úrovně 100M / 10ATM. Míru odolnosti vůči nejčastějším suchozemským nástrahám – škrábancům částečně zvyšují tvrzené minerální sklíčka. Pod nimi se už nachází to, co je pro cestovatele alfou i omegou.

Na ergonomicky dotažených cifernících se kromě trojice centrálních ručiček a tuctu indexů s naneseným luminoforem nachází kompletní svetobežnícka výbava: analogový ukazatel dne v týdnu (pozice 9:00) doplněný číselným vyjádřením data (3:00), indikátor času v 24hodinovém formátu AM / PM (12:00) a samozřejmě subciferník duálního času na šesté hodině. Funkční sestavu uzavírají již zmíněné stupnice, které obsadili vnitřní a vnější okruží.

GANT Globetrotter, W11102 a W11104

Ptáte se, kde jsme nechali chronograf? Už, nikde. Tlačítka sice naznačují, že mezi funkcemi chronograf figuruje, ale protože modely Globetrotter raději dělají jednu věc pořádně, jak dvě polovičatě, tlačítky se neovládají stopky, ale duální čas. Zatlačením vrchního z nich se čas posune o 15 minut vpřed, spodní tlačítko slouží k posunu o stejný interval vzad. Tento poměrně rychlý způsob korekce času je výsadou všech hodinek osazených japonským quartz kalibrem Miyota JP15. Strojek poháněný baterií typu SR621SW vykazuje při běžném nošení odchylku ± 20 sekund měsíčně.

Novinky Gant Globetrotter jsou v závislosti na verzi spárované buď s elegantnějšími ocelovými náramky, nebo se sportovními profilovanými řemínky z flexibilního kaučuku.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.