Festina Chrono Bike 2018 – cyklistické stálice ve znamení barev a větší dynamiky

Michal Pindura 0 08.07.2018

Modely Festina Chrono Bike so silikónovými remienkami

Jestliže si někdo myslel, že Festina po rozvázání partnerství se slavnou Tour de France hodí cyklistiku přes palubu, zřejmě již pochopil, jak hluboce se mýlil. Jako každý rok, i před aktuální sezónou dostali designéři této španělské značky zadání navrhnout nová vydání svých nejcharakterističtějších quartz chronografů Chrono Bike. Jak se s ní vypořádali?

Špeciálnu edíciu Festina Chrono Bike opäť propaguje Richard Virenque

Poprat se museli se dvěma výzvami. První, podle nás tou náročnější, bylo vymyslet něco neokoukané. Za 25 let angažování ve světě cyklistiky už totiž Festina vyzkoušela ledacos a přestože její designéři netrpí nouzí o nápady, jejich možnosti na tvůrčí rozlet jsou každým rokem bídnejší. Druhá výzva byla z kategorie nutností – bez zakomponování prvků, které by alespoň symbolicky propojovaly hodinky s cyklistikou a koly, by to nebyly ty pravé Chrono Bike, na jaké jsme zvyklí. No a teď, když jste si už jistě stihli prohlédnout obrázky modelů pro rok 2018, se ptáme: odvedl designérský tým dobrou práci?

#chronobike2018 #variations #newarrivals #festina #festinawatches

Príspevok, ktorý zdieľa Zoltán Ilkei (@zilkei),

Čtrnáct verzí, z toho tucet standardních provedení a jedna speciálka, se opět nesou na vlně dynamiky, avšak tentokrát se více než kdy jindy opírají o barvy. S výraznějšími odstíny se Festina pohrávala pravidelně, jejich výskyt ale byl vždy okrajovou záležitostí s výskytem omezeným na akcenty ciferníku. V novinkách Chrono Bike 2018 se jim dostalo více prostoru a je třeba uznat, že žlutý, oranžový, modrý či červený řemínek z profilovaného silikonu, kterým silně připomínají loňské kousky Originals 20330, mají během cyklistické sezóny – navázané na jarní a letní měsíce – své opodstatnění.

Časť novej kolekcie Festina Chrono Bike 2018

Šestice o cosi elegantnějších zpracování vybavených ocelovým tahem s barvami zachází opatrněji, a tak, aby byly nositelné nejen ve společnosti partičky kamarádů sdílejících vášeň k jízdě na kole. K opalescentnímu ciferníku dostupném ve více barvách se stejně jako u sportovněji koncipovaných sourozenců přidává barevně odlišené tlačítko spouště chronografu na pozici druhé hodiny.

Modely Festina Chrono Bike s oceľovými náramkami

Co se týče parametrů a vzhledu ocelového pouzdra s voděodolností 100M/10ATM, musíme znovu zmínit sérii Originals 20330. Inspirace v podobě černého okruží povlakovaného vrstvou PVD a broušených nožiček je neoddiskutovatelná. Na rozdíl od nich ale těla Chrono Bike 2018 působí zejména zásluhou větších tlačítek dravěji. Z agresivního vzezření jim nic neubírá ani fakt, že oproti kolekci Originals 20330 je průměr pouzder menší o rovné 3 milimetry. Festina zřejmě usoudila, že průměrem 44 mm vyhoví širšímu okruhu potenciálních zákazníků.

Cyklistické nuance se v nových vydáních rozliezli po ciferníku a už tradičně neobešly ani tlačítka. Pokud se zadíváte pozorněji, v subcifernících chronografu byste měli najít odkaz na brzdové kotouče silničních kol, vnitřní okruží přerušované aplikovanými indexy s luminiscenčními ploškami si snadno spojíte s ozubenými koly převodů a v tlačítkách byste měli spatřit brzdové destičky. Na jedny hodinky snad i dost, nemyslíte?

Špeciálna edícia Festina Chrono Bike 2018

Na špici série Festina Chrono Bike 2018 již tradičně vyniká pověstná třešnička v podobě speciální edice, jejíž propagace byla tradičně svěřena do rukou bývalého vynikajícího cyklisty a dnes uznávaného komentátora Richarda Virenque. Tento model nad ostatními vyčnívá především díky honosné kombinaci matně černé barvy s odstínem růžového zlata. Jako u jediného v celé kolekci se do balení vešel i rezervní kožený řemínek a nástroj usnadňující jeho výměnu.

Zdroj: Festina

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.