Co se stalo se značkou Lambretta? V nové dámské kolekci Cielo 34 se předvedla tak, jako nikdy předtím

Michal Pindura 0 07.05.2017

Co se stalo se značkou Lambretta? V nové dámské kolekci Cielo 34 se předvedla tak, jako nikdy předtím

Zapomeňte na všechno, co bylo a začněte s čistým stolem. Nelekejte se, nevytáhli jsme ze zásuvky žádnou motivační příručku ani se vás nejdeme pokoušet změnit váš život. Trefnější úvodní věta článku, ve kterém vám představíme jarní/letní novinky z dámských kolekcí značky Lambretta, nám však nenapadla.

Může za ni obrat, s jakým se u hodinářských značek nesetkáváme často. Pokud si i vy pamatujete hodinky Lambretta jako podivíny, jejichž design si držel od designérských firem mnohakilometrové odstup, je na čase napravit si chuť. Můžete nám věřit, čeká vás jedna hodinářská fashion lahůdka za druhou.

Modely Lambretta Cielo 34

Začněme ale pěkně po pořádku. V případě, že jste se se značkou Lambretta dosud setkávali převážně na silnicích a neměli jste ponětí, že kromě typických hbitý skútrů v pastelových barvách má tato italská společnost v portfoliu i jiné produkty, možná vám přijde vhod informace, že díky licenční výrobě si nespoutaného ducha legendárních motocyklů můžete vychutnávat i jindy, než jen během divoké jízdy úzkými italskými uličkami.

Licenci na výrobu hodinek získala již dříve švédská firma Capella Industries. Není to sice až tak podstatné, ale byly to právě návrháři této společnosti, kteří se pro jarní sezónou 2017 vypnuli k heroickému výkonu. Ze ošklivých káčatiek (neberte nás zcela vážně, hodinky Lambretta nikdy nebyly ošklivé, pouze jim cosi chybělo) jsou dnes nádherné a zejména stylem překypující labutě, jejichž nošení bude radostí pro každou dívku či ženu se zálibou v neprekombinovaných doplňcích.

Lambretta Cielo 34

Neprekombinovanosť ze všech novinek Lambretta nejvíce vystihuje kousky soustředěny v sérii Cielo 34. Jelikož i mezi nimi se najdou rozdíly, rozdělíme si je na hodinky spárované s hladkými koženými řemínky a ty, které místo něj daly přednost jemné ocelové tkanině – mesh.

Lambretta Cielo 34, bílý ciferník

Quartz modely s koženým řemínkem – dostupným v množství barevných odstínů od černé až po mátově zelenou – můžeme klidně nazvat ztělesněním klasické elegance s kapkou futurismu. Hodinky s ukázkovým dámským průměrem pouzdra jsou poplatné posledním, pořádně žhavým trendem, ve kterých se odráží snaha o designovou přímočarost. Pouzdra jsou zrcadlově leštěné, bez jakýchkoliv náznaků zdobení a upravené vrstvou PVD stříbrné, případně jednom ze dvou atraktivních zlatých tónech. Je skvělé, že návrháři neopustily čistotu vzhledu ani při nožičkách řemínku … Ano, vidíte dobře – žádné nejsou. Úchyty jsou zabudovány přímo do pouzdra, díky čemuž je jeho silueta krásné kulatá. Jediným, což z něj vyčnívá, je přiměřeně velká vroubkovaná korunka.

Lambretta Cielo 34, červený ciferník

Druhým prvkem, který výrazně přispívá k definici čistého designu hodinek Lambretta Cielo 34, je jejich ciferník. Od okrajů do středu je mírně miskovitě skloněná, přičemž misku či talíř připomíná i níže posazenou centrální zónou. Zde se ve společnosti loga značky nachází trojice dostatečně zřetelných ručiček – dvě hranaté pro hodiny a minuty a třetí ostře zašpičatělá pro sekundy. Podobně jako řemínky, i ciferníky chráněné minerálním sklíčkem nabízejí na výběr širokou škálu odstínú v úpravě „sunray“. Našemu vkusu jsou však nejblíže varianty se základním bílým podkladem a zlatými ručičkami.

Lambretta Cielo 34 Mesh Swarovski

Tak jak to obvykle bývá, každá rodina má své premianty. V kolekci Cielo 34 jsou jimi elegantní varianty s meshovými řemínky a zejména jejich exkluzivní verze s dvanácti krystalků Swarovski nahrazujícími hodinové markery. S těmito výrazně ženskými modely, které snesou přísná kritéria pojmu dostupný luxus, vnesete do vašich outfitů vysoce ceněnou esenci italského šarmu a lesk, se kterým bude upoutání pozornosti takovou samozřejmostí, jak to, že v nich získáte noblesní, ale ne příliš prečačkaný doplněk vhodný na slavnostní i méně formální příležitosti.

Foto: instagram.com/lollishop_pl

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.