Co nás vedlo k rebrandu? 3 důvody, proč se měníme na IRISIMO

Michal Pindura 0 13.04.2020

Co nás vedlo k rebrandu? Přečtěte si, jaké důvody nás motivovali změnit se na IRISIMO.

Proč rebranding?

1. Důvod

proHodinky.cz, úspěšný e-shop s hodinkami, působící na českém trhu od roku 2013. Po rozšíření nabídky o šperky, módní doplňky, brýle a výhledově i další fashion sortiment vznikl požadavek zastřešit tuto poměrně rozsáhlou paletu zboží značkou, která by nynějšímu stavu a také budoucímu rozšiřování nestavěla zbytečné mantinely.

2. Důvod

Druhým důvodem, neméně praktickým, bylo dostat firmu pod jednu značku, protože podnikání na více trzích s sebou přináší určité úskalí ve vztahu prodejce - dodavatel. Sjednocení obchodního jména umožní jednoznačnou komunikaci značky a je také podmínkou prodeje prémiového zboží.

3. Důvod

Třetí důvod je čistě prozákaznický. Zřejmě na každého zákazníka zapůsobí, když ví, že obchod, ze kterého nakupuje, je součástí většího celku, že má určité zázemí a může mu tak nabídnout více komfortu či nadstandardních služeb.

Proč název IRISIMO?

Při rozhodování o změně názvu a firemní identity výrazně zavážila skutečnost, že společnost působí v různých zemích pod několika jmény. Zatímco v České republice je to proHodinky.cz, v sousedním Slovensku vystupuje jako hodinky.sk, v Maďarsku proKarórák.hu a v Rumunsku proCeasuri.ro. Sjednocení lokálních brandů pod jednu mezinárodní značku, která navíc mezitím stihla oslovit zákazníky v Chorvatsku, Slovinsku, Bulharsku a Polsku, se tak, i s výhledem do budoucna, jevilo jako jediný správný krok.

Právě kvůli potřebě sjednocení padla volba na originální, univerzálně použitelný název, který se bude snadno vyslovovat, ještě snadněji pamatovat a který v sobě odráží filozofii společnosti. V ní jsou vždy na prvním místě zákazníci, kteří díky stylovým hodinkám, šperkům a fashion doplňkům mohou zazářit skutečně naplno.

V novém inspirativním názvu se proto spojuje jméno mytické bohyně duhy Iris, zobrazované s třpytivým závojem, a vzácného momentu, během kterého si všichni kolem všimnou opojnou krásu, vkus a styl osoby ozdobené některým z nabízených módních doplňků. Irisimo by mělo být tím vysněným místem, kde každý najde svou vlastní výjimečnost, vymaní se z nudných stereotypů a kde se bude cítit příjemně.

Objevte svou výjimečnost. Nezapomeňte, změna nastane 5. května 2020.

 

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.