Certina DS Action COSC Chronometer – oslava vysoké přesnosti a překvapivě nízké ceny

Michal Pindura 0 17.09.2017

Certina DS Action COSC Chronometer - oslava vysoké přesnosti a překvapivě nízké ceny

Vždy se těšíme, když vám můžeme v našich článcích přinést informace o prvenstvích každého druhu. Doslova se v tom výžíváme, protože víme, že nejen hodinářské firmy, ale i vás, naše čtenářě a zákazníky, zajímá, které hodinky jsou v té či oné oblasti lepší než ostatní. Je to docela logické. Vždyť kdo by si chtěl koupit trabanta, když může mít Mercedes? V případě novinek Certina DS Action COSC Chronometer je navíc ten „Mercedes“ levnější, než byste si mysleli.

Certina DS Action COSC Chronometer C032.851.11.047.00

Nové modely – dohromady jich je pět – nemají se staršími kousky ze sportovní kolekce DS Action po designové stránce mnoho společného. Zatímco předchůdci jsou nejen vzhledově, ale i parametrově jednoznačně zařazeni v potápěčské kategorii, novinky na to jdou jinak. Při stejném průměru 41 mm a zachování části „diver“ daností včetně šroubovací korunky, plného šroubovacího víčka a poctivého ocelového pouzdra s integrovanými bezpečnostními opatřeními známými jako DS Security, je jejich vzezření posunuto z mořských hlubin více směrem na pevnou zem.

Hodinky Certina DS Action COSC Chronometer C032.851.11.047.00

Z jejich funkčního repertoáru vypadla na úkor saténově broušeného okruží otočná luneta s potápěčskou minutovou stupnicí a kulaté indexy byly až na výjimky při šesté a dvanácté hodině nahrazeny poniklovanými aplikovanými markery ve tvaru jehlanu se zkoseným hrotem. Dovolíme si prorokovat, že provedené úpravy, díky kterým jsou modely Certina DS Action COSC Chronometer bez nejmenších problémů nositelné prakticky ke každému typu oblečení, budou mít u spotřebitelů pozitivní ohlas. Hodinky vypadají civilněji, elegantněji a pokud se dokážete přenést přes fakt, že polevili v úrovni voděodolnosti z 300 na 200M, získáte v nich skutečně důstojný doplněk.

Certina DS Action COSC Chronometer C032.851.11.057.02

Samozřejmě pod důstojností, nevnímáme pouze to, jako nové Certiny působí na okolí. Stále se mohou pyšnit oboustranně antireflexním safírovým sklem a důležitými částmi ciferníku (dokonce i vteřinovou ručičkou!) ošetřenými fluorescenční směsí Superluminova®. U základní (ne nejlevnější) verze není o nic méně působivá ani paprsková úprava ciferníku či propracovaný pětiřadý ocelový náramek zakončený motýlkovou sponou s dvojicí tlačítek.

Certina DS Action COSC Chronometer C032.851.16.057.01

Z chlapa dělá důstojného muže jeho chování a dochvilnost a velmi podobné je to i s těmito hodinkami. Designově jsou na výbornou, ale to nejlepší teprve přichází. Abychom nenapínali, jdeme rovnou na věc: modely DS Action COSC Chronometer jsou osazeny výkonným quartz kalibrem, jehož přesnost ověřil uznávaný zkušební ústav Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC).

Certina DS Action COSC Chronometer C032.851.22.037.00

Tříručičkový, ve švýcarsku vyrobený strojek ETA F06.411 Precidrive vykazuje při stálé teplotě 23° Celsia odchylku na úrovni ± 10 sekund za rok. To znamená, že za den se čas ukazován hodinkami od referenčního času vzdálí o zanedbatelné 0,027 sekundy! Tepelně kompenzovaný kalibr disponuje funkcí E.O.L., která dokáže signalizovat slábnoucí baterii. Při použití baterie s kapacitou 55 mAh, udává závod ETA provozuschopnost během dlouhých osmi let.

Certina DS Action COSC Chronometer C032.851.22.087.00

Zahraniční servery se při nových Certinách nezdrželi komentářů k jejich překvapivě nízké ceně. Nezdržíme se ani my. Co byste řekli, kdybyste za nejdostupnější variantu C032.851.16.057.01 s černým ciferníkem a černým koženým páskem nemuseli dát více než 12390 korun a ani nejdražší verze C032.851.22.037.00 s dvoutónovým náramkem a zlatým PVD okružím by vaši peněženku neodľahčila o více jak 14490 korun? To je, prosím, skutečnost, žádná fantazie.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.