Casio Baby-G BGS-100 – jsou fashion, jsou cool a dokáží počítat kroky

Michal Pindura 0 17.12.2017

Casio Baby-G BGS-100 - jsou fashion, jsou cool a dokáží počítat kroky

Jsou podle vás větší sportovci muži nebo ženy? Věřte nebo ne, navzdory zaužívanému názoru, který dělá náruživější sportovce z mužů, jsme na tom v poměru 60:40 lépe my ženy. Alespoň to tvrdí statistiky vyhledávání na internetu. Z toho, co dennodenně vidíme v ulicích, parcích a lesích poblíž míst, jasně vyplývá – ženy jsou skutečně odhodlané sportovkyně!

Přestože je prosinec měsícem, během kterého jdou kvůli pečení vánočních koláčů a nakupování dárků naše oblíbené sporty trochu stranou, hned po svátečním hodování to na každou druhou z nás přijde. Motivační výroky typu MUSÍM SE HÝBAT, případně TŘEBA MI SHODIT PÁR KILO, budou znít v hlavách nejedné z nás. Tak, co s tím?

Nejjednodušší cestou, jak se po lenošení před telkou znovu nabít energií a udělat něco pro své zdraví i postavu, je vyběhnout ven. Nic víc není třeba. Stačí rychlá chůze, klus nebo běh a kila letí rázem dole. Když se však do něčeho naplno vložíte, určitě chcete mít přehled, kolik jste v daný den udělali kroků, případně, kolik jich ještě musíte udělat, abyste splnili denní plán, který vám předepsala některá z volně dostupných aplikací či váš kondiční trenér.

Casio Baby-G BGS-100-9A

Tuto službičku vám bez jakýchkoli potíží udělají sporttestery nebo různé fitness náramky. Změří, zaznamenají, vyhodnotí… a po běhu je opět šoupnete do zásuvky. A to je problém! Ať jsou jejich přednosti jakkoli neoddiskutovatelné, jsou to jednoúčelové zařízení, které prostě nevypadají tak dobře, aby je bylo možné nosit během celého dne. Ale co když chcete vědět, kolik kroků jste prošli během cesty do práce nebo při venčení psa? Vytahovat a znovu skládat sporttester na patnáct – dvacet minut je otrava, které se chceme stůj co stůj vyhnout.

Když k nám z Casia poslali první várku novinek Casio Baby-G BGS-100, v momentě jsme si pomysleli na všechny naše známé a kamarádky, kterým při běhu odjakživa chybělo to správné „nádobíčko“. Podle jejich přání by mělo dokázat počítat kroky a mělo přitom vypadat tak, aby ho nejenže nemuseli skládat ze zápěstí, když si splní svůj úkol, ale aby se jím mohli pyšnit před celým okolím i tehdy, když na běh právě nemají čas.

Casio Baby-G BGS-100, dámske hodinky s krokomerom

Při pohledu na nové modely ze série FOR RUNNING jsme se sami sebe ptali, zda jsou to stále hodinky Baby-G, jak jsme je znali dosud. Zatímco některé starší kousky byly pouze odlehčenou verzí mohutných pánských G-Shock a bylo na nich vidět, že jsou to odolné hodinky, nové „bégéesky“ jsou z jiného soudku. Svěží barvy, zjednodušená silueta, atraktivní dámské zpracování, silné vyzařování… tím vším jsou více fashion a cool než kterékoliv Baby-G před nimi. Měli byste problém nosit jejich celý den? My ani náhodou. Už teď se nevíme dočkat, jak tyto lehoučké, pouze 34 gramů vážící krásky pořádně provětráme na čerstvém vzduchu.

Casio Baby-G BGS-100

Perfektní je, že za stylovým designem je šikovně ukryta funkčnost, která potěší každou sportovkyni. Díky voděodolnosti 100M/10ATM s nimi můžete plavat, odolné pryskyřičné tělo (na zápěstí nikdy nestudí) si poradí i se silnými nárazy a podsvícení dvojicí LED diod bezpečí, že překážkou při rozmanitých aktivitách nebudou pro vás ani tmavé zimní večery a noci. Mezi funkcemi se nachází kompletní fitness výbava na čele se stotinovými stopkami, 100-minutovým časovačem a pětinásobným denním alarmem, který se hodí při plánování činností.

Casio Baby-G BGS 100-4A. BSG 100-9A

Největším tahákem těchto hodinek je ale krokoměr využívající zabudovaný triaxiální akcelerometr. Ten se může spustit buď manuálně, nebo si ho nastavíte tak, aby začal kroky počítat automaticky při zaznamenání chůze nebo běhu. Po aktivaci se na LCD displeji zobrazuje celkový počet kroků a počet kroků za hodinu, přičemž k dispozici je také nastavení cílové hodnoty od 1000 do 50 000 kroků, jejíž dosažení je doprovázeno praktickým zvukovým upozorněním. Na ciferníku hodinek je graficky indikován také průběh chůze se signalizací při nedostatečné aktivitě. Pokud si chcete ověřit, kolik kroků jste provedli v předešlých dnech, v historii si můžete zpětně prohlížet údaje za poslední čtyři týdny.

Casio Baby-G BGS-100-7A1, BGS-100-7A2

Krokoměr v hodinkách Casio Baby-G BGS-100 si inteligentně hlídá spotřebu energie. V případě, že jeho senzor delší dobu nezaznamená žádný pohyb, přepne se do režimu spánku a šetří tak drahocennou energii.

Novinky Casio Baby-G na nás skutečně zapůsobily. Jsou to první dámské hodinky od Casia s funkcí počítadla kroků! Třešničkou na dortu je jejich extra povedený stylový design, který si okamžitě zamilujete.

Zdroj: Casio

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.