Buďte o krok vpřed se smart hodinkami! Tohle všechno dokážou

Michal Pindura 0 16.04.2017

Buďte o krok vpred so smart hodinkami! Toto všetko dokážu

Zřejmě neexistuje člověk, který by neslyšel o smart hodinkách. Říká se o nich všude – od specializovaných serverů až po seriózní denní tisk. Navzdory spoustě publikovaných informací a mediálnímu šumu o takzvaných „wearables“, si myslíme, že kdybychom se vybrali do ulic, abychom si ověřili, co budou kolemjdoucí vědět o výhodách a dalekosáhlých možnostech inteligentních hodinek, anketa by nedopadla nejšťastněji. Jsme přesvědčeni, že dnešní teenageři, odchovaní na tabletech a chytrých telefonech by s odpověďmi neměli nejmenší problém, ale co lidé v produktivním věku? Přitom právě pro ně jsou smart hodinky jako stvořené a mohly by být pro ně fantastickým pomocníkem při práci či sportu.

Pokud se domníváte, že jsou smart hodinky pro vás něčím, čemu příliš nerozumíte (ale chtěli byste), nebo si jen chcete potvrdit své znalosti o nich, jste tady správně. Toto vše tyto technologické zázraky moderní doby dokáží:

Udrží vás informovaných

Díky smart hodinkám budete neustále v dotyku s informacemi. Zprostředkují vám oznámení ze sociálních sítí, upozorní na telefonní hovor, SMS či e-mail … A to je jen začátek. Modely vybavené displejem vám ukáží, jaké počasí vás čeká, co se stalo ve světě a zda cestou z práce nezůstanete stát v zácpě.

V případě hodinek, v nichž běží operační systém od Googlu, se všechny informace automaticky organizují do jednoduchých karet, které si podle potřeby vyvoláte a aniž by jste v dané chvíli museli cokoli vyhledávat.

Smart hodinky Casio

Budou vaším navigátorem

Představte si situaci: sedíte za volantem a protože jste se s přáteli vybrali na dovolenou mimo míst, které máte dokonale zmapované, najednou nevíte, kterým směrem se máte vydat za nejbližší křižovatkou. Jako na potvoru, navigaci jste nechali doma a lovit mobil z kufru ve spěchu už nestíháte. Co teď?

Řešení: udělejte si navigaci z vašich hodinek. V mapách máte možnost navigace způsobem turn-by-turn s odečtením vzdálenosti k místu odbočení a také s praktickým hlasovým komentářem – samozřejmě v češtině.

Vyhledáváte hlasem

Vyzkoušeli jste už vyhledávat hlasem? Řekneme vám, je to vysoce návyková záležitost. Chcete zavolat známému, poznačit si připomínku na zítřejší setkání, nebo jen zjistit, jestli bude zítra svítit slunce? Řekněte to vašim hodinkám a ty se postarají, aby bylo vaše přání splněno. Oba hlavní dodavatelé smart operačních systémů, tedy Google a Apple, mají tuto sci-fi vychytávku dotaženou na vysokou úroveň.

Smart hodinky Tommy Hilfiger

Ovládáte hudební přehrávač

Nehnete se z domu bez sluchátek v uších? Určitě jste si nejednou ponadávali, když jste chtěli zvýšit nebo snížit hlasitost hudby, případně posunout přehrávanou skladu a mobil jste měli bezpečně uložen hluboko v kapse či v pouzdře. Pokud máte sluchátka s ovládáním, patříte k těm šťastnějším. Se smart hodinkami budete mít ovládání hudebního přehrávače přímo na zápěstí a při manipulaci s ním tak nemusíte ztratit kontakt s okolím.

Odpovídáte na zprávy bez zdržení

Přišel vám pracovní e-mail a nemáte čas vyťukávat odpověď? Smart hodinky jsou připraveny ušetřit vám čas a práci i tomto případě. Nadefinujte si šablony s odpověďmi a když nastane jejich chvíle, použijte je jedním-dvěma doteky na displej. Vaši kolegové dostanou od vás zpětnou vazbu a vy získáte drahocenný čas.

Smart hodinky Frederique Constant

Máte přehled o vaší aktivitě

Ano, inteligentní hodinky mohou posloužit jako náhrada za osobního trenéra. Dokáží počítat kroky, spálené kalorie a také vyhodnotit kvalitu spánku. Využívají k tomu senzory zabudované do mobilního telefonu nebo ty, které jsou integrovány přímo v jejich těle. Můžete si nastavit, jakou vzdálenost (počet kroků) chcete během dne projít, a hodinky vám připomenou, že máte ještě co dohánět nebo naopak jste již denní kvótu překročili.

Jste pány designu

Modely vybavené displejem jsou jako chameleóny. Nabízejí téměř neomezené možnosti, co se týče vzhledu ciferníku. Výrobci se při jejich navrhování nechali inspirovat slavnými hodinářskými značkami a na internetu jsou také dostupné nástroje, se kterými si vlastní layout můžete navrhnout sami. Pokud patříte k lidem, které hodinky po čase omrzí proto, že jsou stále stejné, se smart hodinkami vám nic podobného nehrozí.

Vzhľad ciferníkov si môžete navrhnúť sami

Najdete ztracený telefon

Přestože tato užitečná funkce není výsadou smart hodinek (nabízejí je i modely Casio vybavené technologií Bluetooth) nic to nemění na faktu, že vám může ušetřit množství času a námahy při hledání vašeho zapomenutého telefonu. Spusťte ji a mobil na sebe sám upozorní zvoněním nebo blikáním displeje.

V schopnostech smart hodinek je ještě mnohem, mnohem víc. Systémy, které jsou v nich použity se neustále vyvíjejí a zdokonalují. Pokud výrobci zapracují na výdrži baterie, je dost možné, že je čeká budoucnost, o jaké se nesnilo jejich tvůrcům ani tom v nejodvážnějším snu.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.