BEN SHERMAN – anglická kultura ulice přímo na vašem zápěstí

Michal Pindura 0 25.12.2016

BEN SHERMAN - anglická kultúra ulice priamo na vašom zápästí

Hodinkám BEN SHERMAN cosi dlužíme. Do nabídky jsme je zařadili ještě v závěru října, ale až dosud jsme je pro Vánoce a nákupy s nimi spojené odsouvali v našem blogu na vedlejší kolej. To se musí změnit. Modely této pravověrné britské značky si totiž podobný macešský přístup určitě nezaslouží. Nakonec, posuďte sami.

Není snad anglickejšej značky, jako je BEN SHERMAN. Od poválečných Teddy Boys, přes subkulturu Mods, fotbalových chuligánů až po Brit Pop, Ben Sherman měl k britské kultuře ulice vždy mimořádně blízko.

Hodinky BEN SHERMAN

Firma sídlící v jihoanglickém pobřežním městě Brighton byla založena v roce 1963 mužem, pro kterého byl život o hledání pouze těch nejlepších věcí. Nesnášel stereotyp, odmítal normy a i přes nezpochybnitelný obchodní talent – nebo právě díky němu – ho to nikdy nepřestalo táhnout k umění. Tím mužem byl Arthur Benjamin Sugarman. Jako 25-letý opustil rodnou zemi a zamířil do USA, kde si během sedmnáctiletého pobytu změnil jméno na Ben Sherman.

Pánske hodinky BEN SHERMAN

Po návratu domů otevírá v Brightonu svou první prodejnu na Duke Street. Tento obchod, jak se později ukázalo, byl místem zrodu kultu jménem oxfordská košile. Kostkované košile se zapínacím límcem sklidily obrovský úspěch u mládeže, která si u nich cenila kvalitu, přiléhavý střih a jedinečný design. Značka rychle expandovala napříč Evropou a Spojenými státy. Poté, co Ben Sherman v roce 1975 svou firmu prodal a přestěhoval se do Austrálie, se jeho oblečení stalo pro mladé lidi expresivním způsobem vyjádření jejich postojů a názorů.

Stejnou funkci si s přehledem zastanou i trendové náramkové hodinky s nápisem BEN SHERMAN LONDON. Originální navržené modely, na cifernících kterých se jako odkaz na legendární košile nejednou vyskytuje textura podobná tkanině, jsou předurčeny na nošení aktivními lidmi, jdoucími si za každých okolností svou vlastní cestou.

Hodinky BEN SHERMAN, detail

Hodinky inspirované klasickým stylem amerických univerzitních lig apelují na ty, kteří umějí ocenit moderní design podpořený kvalitně zpracovanými pouzdry z nerezové oceli, jemností kožených řemínků či odolností ocelových náramků.

Pokud ani vy ve snaze o odlišení nenecháváte při volbě doplňků nic náhodě, modely BEN SHERMAN si vás svým typickým důrazem na detail jistě získají.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.