BABY-G roztomilé i rebelské. Za vším hledejte Hello Kitty

Michal Pindura 0 05.03.2017

BABY-G roztomilé i rebelské. Za vším hledejte Hello Kitty

Chlapi značku Casio milují. Nepřemožitelné G-Shock mají vše, na co si jen vzpomenou. Ale co my ženy? I pro nás by tu pár světlých momentů bylo. Naše stylové já si může přijít na své v oblíbených trendy modelech Sheen, sportovnější choutky zase můžeme uspokojit v dívčích hodinkách Baby-G … Všechno je to však jakési vážně, bez nadhledu a vtipu. Už déle si to žádalo změnu. A tady ji máme! Představujeme vám novinku Hello Kitty x Casio Baby-G BA-120K-7A.

Casio Baby-G BA-120KT-7A

Měli jsme v úmyslu napsat, že nám ní Casio způsobilo roztomilý šok, jaký jsme ještě nezažili, ale pak jsme si vzpomněli, že to není poprvé, co dvě z nejslavnějších japonských značek spojili tvůrčí síly. Postavička Hello Kitty – pozor, není to kočička, jak by se mohlo zdát, ale kreslená holčička pocházející z Británie – se již v hodinkách Baby-G kdysi dávno objevila. Tehdy to ale byl čistě dětský model, který byste si do města jako originální módní doplněk rozhodně nevzali.

V novince Casio Baby-G BA-120K-7A je Hello Kitty o poznání dospělejší, rebelskejší, zakomponována do aktuálního graffiti motivu. Tedy, není aktuální jako aktuální. Design hodinek je inspirován street kulturou a pouličními malbami ze 70. let, které byly populární v době, kdy firma Sanrio a její návrhářka Yuko Shimizu fenomén se jménem Hello Kitty stvořili.

Kreslené vlastnosti hodinek

Jak z typového označení analogově-digitálního modelu vyplývá, staví na úspěších a výbavě série BA-120, která je známá desítkami barevných variací a kompaktními rozměry sednoucí na každé dámské zápěstí. Kresby s tématikou Hello Kitty jsou součástí ciferníku i řemínku. Ani na jednom z těchto míst to však není „prekittyované“. Kdyby nebylo pověstné červené mašle u třetí hodiny, se kterou barevně ladí hroty dvojice centrálních ručiček, možná byste si její přítomnost ani nevšimli.

Po otočení hodinek je to jiná káva. Z ocelového zadního víčka na vás hledí laserem vyrytá sedící Hello Kitty s kšiltovkou na hlavě a tváří nápaditě doplněnou o hodinové ručičky. Kdybychom nevěděli, jak se věci mají, řekli bychom, že návrháři Casia zřejmě tušili, že na tyto partie se budou často upírat oči budoucích majitelek hodinek a prozíravě k ostatním nápisem přidali i názorné označení funkcí jednotlivých tlačítek. Je to ale trošku jinak – tyto nápisy jsou u modelů BABY-G docela běžné.

Balení hodinek Casio Baby-G BA-120KT-7A

Jelikož novinka neztratila po spojení s Hello Kitty nic ze svých sportovních daností, v seznamu funkcí a vlastností se tak opět setkáváme s plaveckou voděodolností 100M, odolností vůči nárazům, světovým časem, stopkami, časovačem, pěti alarmy s opakovaným buzením, plně automatickým kalendářem a LED podsvícením. Výše jsme zmínili kompaktní rozměry bez číselného vyjádření. Napravíme to tady a teď: 46,3 × 43,4 × 15,8 mm. A přidáme i údaj o krásné nízké, pouze 47-gramové váze.
Hodinky Casio Baby-G BA-120K-7A Hello Kitty prodáváme v exkluzivním balení obsahujícím „posprejovanou“ bílou kovovou dózu a speciální kartu s motivem Hello Kitty.

 

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.