9 TOP trendů sezóny jaro/léto 2017. Podívejte si, jaké hodinky se budou nosit

Michal Pindura 0 08.03.2017

9 TOP trendů sezóny jaro/léto 2017. Podívejte si, jaké hodinky se budou nosit

Existuje nepřeberné množství doplňků, které mohou jejich majiteli nebo majitelce pozvednout image, dodat eleganci případně pomohou akcentovat solidnost a serióznost. Mezi přívěsky, náhrdelníky, náramky, náušnicemi a kdoví ještě čím dalším, mají pověst jednoznačně „najukecanejšího“ doplňku náramkové hodinky. Můžete namítat, oponovat nám, ale hodinky o vás řeknou víc, než všechny ostatní doplňky dohromady. Nezaškodí proto vědět, jaké trendy v oblasti hodinek budou relevantní během celého roku 2017, a také mít přehled, jak je kombinovat a správně nosit.

Jelikož dámská móda podléhá trendům mnohem víc než pánská, bude v jednotlivých bodech tohoto článku převažovat ženský princip. Pánové se sice mohou cítit ochuzeni (nebo se cítit více za vodou), ale diktát módních tvůrců je neúprosný – každá sezóna musí být jiná, každá musí nabídnout nové vzory, barvy a styly. Pojďme si je představit.

1. Univerzální jemnost a graciéznost

Jak jsme již naznačili, náramkové hodinky jsou bez debaty nejvíce „statement“ doplňkem. A přestože jsou zpod rukávu ne vždy dokonale vidět, z výrazotvornosti jim to nijak neubírá. Byly to právě malé a elegantní modely, které posunuly vnímání hodinek od nástroje na ukazování času k dnešní plnohodnotné náhradě šperku a drobného, ale důležitého spolutvůrce image jejich nositelky.

niverzální jemnost a graciéznost

Tento trend se v roce 2017 dostane do popředí. Od velkých púzdrier boyfriend modelů se móda přikloní více k subtílejším hodinkám, jejichž primární vlastností bude diskrétnost. To platí pro barvy, tvary a také řemínky.

2. Nákladně a bohatě

Ke slovu se opět přihlásí dámské hodinky z drahých kovů vykládané drahými kameny. Místem jejich výskytu budou ciferníky, okruží i náramky. Protože ne každý si může za luxusní modely dovolit utratit roční výplatu, designéři nabídnou alternativu v podobě pouze několika kamínků vsazených do dobře viditelných partií.

Nákladně a bohatě

Letět budou zejména hodinky s malými broušenými očky vsazenými do indexů, respektive do číslic hodin.

Nákladne a bohato

3. Klasika je věčná

Pokud nejste úplně a bezvýhradně vysazena na aktuální módní hity, a nemáte v úmyslu překopávat celý šatník každých pár měsíců, jděte do klasiky, kterou neodbijete levnými kousky, ale raději nějaké to euro připlaťte. Uvidíte, vrátí se vám dvojnásobně.

Klasické hodinky Festina

Ať se otcové módy snaží, jak chtějí, klasickou jednoduchost formy se jim zatím nepodařilo sesadit z trůnu. Tyto hodinky jsou preferovány mladými dívkami i zralými ženami. Jejich řemínky jsou decentní, na cifernících nenajdete žádné diletantské dekorace ani extravagantní materiály. Tvary pouzder se nemění, na horní příčky patří kruh, ovál a obdélník.

4. Lakonický chic

Jedna z prvních věcí, se kterou byste měla být před nákupem hodinek seznámena, je že jaro i léto se budou jen hemžit někdy až dramatickou čistotou designu. Zapomeňte na ohromující zdobení a patos. Střízlivé ciferníky s přímými ručičkami vykopnou z hodinek dodatečné funkce a k nim příslušející ovládací tlačítka. Povoleno bude pouze logo značky. Na své si tak přijdou studentky i podnikatelky.

Lakonický chic

5. Romantická ženskost

Dalším z trendů, které nás čekají a neminou, bude perfektní romantismus. Co to znamená? Hodinky budou spárované s tenoučkými řemínky nebo náramky.

Romantická ženskosť

Jejich úkolem bude okamžité zvýraznění ženskosti a individuality osobnosti. Je třeba si však uvědomit, že romantické hodinky jsou vhodné zejména pro mladší dívky a také si třeba dát pozor na odhadnutí míry romantičnosti. Nikdo si přece nepřeje, aby se lidem ve vašem okolí zvyšovala při pohledu na vás hladina cukru.

6. Inteligentní a smart

I když se to nám hodinářům nepříliš líbí, a prodejní čísla nám dávají za pravdu, v roce 2017 by mohly citelně ožít smart hodinky. Dávno neplatí, že jsou to nevzhledné plastové krabičky, které si dá na ruku pouze zarytý technologický nadšenec. Designéři stále více a více přihlížejí k potřebám a vkusu žen, což znamená, že narůstá i četnost skupiny potenciálních zákazníků.

Inteligentné hodinky Michael Kors

Vodou na mlýn pro inteligentní hodinky je masivní angažování se fashion značek na čele s Fossilem, Timexem, Michaelem Korsem a jinými. Plusem je také klesající cena těchto zařízení.

7. Masivnost ano, ale s mírou

Mohlo by se zdát, že si protiřečíme, ale masivní hodinky zcela nevymizí. Jejich barvy budou během roku hájit extravagantnější pánské modely se širokými řemínky a nadrozměrnými pouzdry. Megalomanství, jaké jsme kdysi vídali u některých značek (průměry pouzder až 65 mm) jsou však již pasé.

Masívne áno, ale s mierou

8. Steampunk je spět ve hře

Do světel reflektorů se z mlhy vynořil steampunk. Prazvláštní styl spojující futurismus s historickými vlivy vpadl do segmentu náramkových hodinek před nějakým časem a jeho síla je čím dál tím větší. Občas sice může svou viktoriánskou atmosférou působit groteskně, ale je takový osobitý, že si získává stále více přívrženců mezi mladými muži i dívkami.

Pánske hodinky Police v štýle steampunk

V hodinkách navržených ve stylu steampunk – kupříkladu těmi od značky Police – se běžně setkáte s imitacemi ozubených kol, maticemi, broušenými plochami připomínajícími měděné plechy a jinými průmyslovými detaily.

9. A co pánské hodinky?

Článek o trendech v oblasti náramkových hodinek by nebyl kompletní bez řádků speciálně věnovaných pánským modelům. Na popularitě nabírá již několik let názor, že pro hodinky na mužském zápěstí platí stejná pravidla jako pro boty – mají být čisté a jejich cena má být adekvátná postavení jejich majitele. V roce 2017 to bude ještě o něco výrazněji.

Pánske hodinky majú byť čisté a adekvátne postaveniu majiteľa

Dbejte na exkluzivitu, aktuálnost a oblíbenost značky. Nejlépe uděláte, když se spolehnete na švýcarské, německé a japonské firmy. Dlouhodobě patří k lídrům na trhu a na jimi vyrobených modelech to zřetelně vidět.

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.