6 faktů o hodinkách Tissot, o kterých jste možná dosud nevěděli

Michal Pindura 0 14.04.2021

6 faktů o hodinkách Tissot, o kterých jste možná dosud nevěděli - náhled

Asi se nic vážného nestane, když se přiznáme, které značky z naší nabídky jsou naše srdcovky. Jsou jimi, zcela jednoznačně, Casio a Tissot. Podle toho, jak nám jejich modely mizí ze skladu, nejsme v přechovávání citů k těmto významným představitelům japonského a švýcarského hodinářského průmyslu osamoceni. Co však o nich víme? Jaká je jejich historie, jaké pikantnosti jsou s nimi spojené a jak se dostali tam, kde v současnosti jsou?

Pro poznání značek, které prodáváme, jsme si dali za úkol zjistit o nich, co se jen dá. A zjistili jsme! Některé z faktů jsme měli nastudované už dávno, jiné nás pořádně překvapily a dalších pár dokonce šokovalo. Prvním adeptem, kterého jsme si vzali na mušku hloubkového průzkumu, byl náš oblíbenec - Tissot.

Značka založená v roce 1853 je známa mixováním tradiční hodinařiny s nejnovějšími technologiemi. Její hodinky jsou pokrokové, luxusní a přitom cenově dostupné. Toto vše o firmě z města Le Locle ví každý, kdo alespoň okrajově přičichl k dění v hodinářském světě. Ale tušili jste io těchto zajímavostech?

První kapesní hodinky se dvěma časovými pásmy

Kromě toho, že Tissot byl první hodinářskou společností ve Švýcarsku, která začala hromadně produkovat kapesní hodinky, drží také prvenství ve výrobě historicky prvních kapesních hodinek s komplikací (funkcí) druhého časového pásma - takzvaného duálního času. Událo se to již v roce 1853. O osm desetiletí později Tissot představil inovativní antimagnetické hodinky s nimiž bodoval zejména v Rusku.

Značka z dobré společnosti

Tissot - značka z dobré společnosti

Tissot je součástí početné rodiny značek, které vlastní švýcarská skupina Swatch Group. Ve společnosti takových respektovaných značek, jakými jsou Certina, Omega, Rado, Longines nebo Breguet se Tissot určitě neztrácí. Právě naopak. Pokud nepočítáme masovky jménem Swatch, v současnosti je Tissot největším výrobcem hodinek ve Švýcarsku, co se týče objemu produkce.

Profesionální časoměřič

Tissot působil jako časoměřič v seriálu F1

Tissot je oficiálním časoměřičem několika významných sportovních akcí, soutěží a týmů. Mezi nejznámější patří zámořská basketbalová liga NBA, Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF, Tour de France a seriál Mistrovství světa v silničních motocyklech MotoGP. Tissot má za sebou i působení v kolotoči F1. Čas měřil stájím Lotus, Renault a Sauber.

Hodinky hvězd

Tony Parker je mezi ambasadory značky Tissot stálicí

Hodinky Tissot nosili pěvecké i herecké hvězdy. Kdybychom se vás zeptali, co spojuje hollywoodskou star a pozdější monackou kněžnu Grace Kellyovou s nositelem Nobelovy ceny za mír Nelsonem Mandelou, s odpovědí byste nemuseli dlouho váhat. Jak jinak, jsou to hodinky Tissot. Ze současných celebrit si kvality modelů Tissotu vysoce cení závodníci Marc Márquez a Jorge Lorenzo, basketbalista Klay Thompson či cyklista Primož Roglič a hráč kriketu Virat Kohli.

Průkopník v oblasti neobvyklých materiálů

 

Hodinky Tissot s pouzdrem vyrobeným ze žuly

Tissot byl v roce 1971 první značkou, která si troufla vyrobit mechanické hodinky z plastu. Při experimentech v osmdesátých letech ale zašli inženýři této značky ještě mnohem dál. K nejexotičtější materiálům, ze kterých dokázali zhotovit hodinky, patřily žula, přírodní perla a dřevo.

Mistr dotyku

Angelina Jolie s hodinkami Tissot

Moderní hodinky Tissot jsou prošpikované high-tech technologiemi. Modely koncentrované v kolekci T-Touch byly jedněmi z prvních hodinek na trhu, které bylo možné ovládat dotykem. V časech, kdy mobilní telefony využívali dnes již zastaralé rezistivní - tlakové displeje, Tissot exceloval s kapacitními safírovými skly. Tento způsob ovládání senzorových funkcí kompasu, barometru a teploměru působil natolik futuristicky, že zaujal i tvůrce akčního filmu Mr. & Mrs. Smith, kde se dámské hodinky Tissot T-Touch objevili na zápěstí Angeliny Jolie.

Zdroj: Tissot, wikipedia.org, www.justcollecting.com

Přidat komentář

Komentáře (0)

Zatím žádné.